Acasă Ultima Oră A murit Octavian Nemescu, unul dintre cei mai importanți compozitori de muzică...

A murit Octavian Nemescu, unul dintre cei mai importanți compozitori de muzică electronică contemporană și tatăl regretatului regizor Cristian Nemescu

49
0
a-murit-octavian-nemescu,-unul-dintre-cei-mai-importanti-compozitori-de-muzica-electronica-contemporana-si-tatal-regretatului-regizor-cristian-nemescu

Octavian Nemescu, reputat compozitor şi profesor de al cărui nume sunt legate apariţia şi evoluţia curentului spectral românesc, a murit în noaptea de vineri spre sâmbătă, la vârsta de 80 de ani, potrivit unor surse apropiate familiei.

“Gradeatia/Natural”, albumul lansat Nemescu în 1984, la casa de discuri Electrecord, este considerat o piatră de temelie a muzicii electonice de avangardă și a fost relansat, recennt, de renumita casă de discuri belgiană Sub Rosa.

Muzica lui s-a cântat în multe dintre centrele culturale importante ale Europei, Asiei şi S.U.A. Parte din lucrările sale sunt înregistrate, în ultima vreme, pe 10 CD-uri de autor şi multe antologii cu creaţii muzicale contemporane, editate de către diferite case de discuri din România si Europa, potrivit Radio Cultural.

Sondaj de opinie Realitatea.NET

Despre ce ați vrea să facă Gabriel Oprea dezvăluiri?

%d bloggers like this: