Acasă Eveniment CJSU Constanța a decis redeschiderea localurilor, a cinematografelor și a sălilor de jocuri...

CJSU Constanța a decis redeschiderea localurilor, a cinematografelor și a sălilor de jocuri de noroc

59
0
cjsu-constanta-a-decis-redeschiderea-localurilor,-a-cinematografelor-si-a-salilor de-jocuri-de-noroc

Acasa

Ştiri

Știri Locale

CJSU Constanța a decis redeschiderea localurilor, a cinematografelor și a sălilor de jocuri de noroc

Consiliul Județean pentru Situații de Urgență a decis redeschiderea restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor și sălilor de jocuri de noroc în județul Constanța începând de joi, 28 ianuarie, după ce rata de infectare a scăzut sub 3 la mia de locuitori. Decizia este valabilă și pentru municipiul Constanța. Amintim că DSP Constanța a anunțat marți că, la nivelul municipiul Constanța au fost înregistrate 2,59 cazuri la mia de locuitori, iar în județ, 1,77.

Potrivit comunicatului, rămân în vigoare o serie de restricții, printre care:

  • Obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise. Este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minimum 2 metri față de alte persoane
  • Primirea clienților în spațiile închis în limita a 30% din capacitatea maximă și doar în intervalul orar 06.00-23.00
  • Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale este interzis

Restricțiile anti-COVID-19 au fost relaxate, luni, în București

Săptămâna trecută, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a votat relaxarea restricțiilor anticoronavirus din București, în contextul scăderii ratei de infectare sunt 3 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile. Decizia a fost luată deși ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, solicitase ca acest lucru să nu se întâmple, mai ales că tulpina foarte contagioasă de SARS-CoV-2 din Marea Britanie a ajuns și la noi în țară, iar o creștere a numărului de infectări ar putea pune în pericol redeschiderea școlilor din 8 februarie.

Relaxarea restricțiilor a intrat în vigoare luni. Restaurantele, teatrele și cinematografele s-au redeschis la o capacitate de 30%.

Restricțiile au fost prelungite în municipiul Cluj-Napoca

Marți, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis prelungirea, pentru încă 14 zile, a măsurilor sanitare privind domeniul HoReCa, dar și sălile de spectacol și de jocuri de noroc. Practic, acestea vor rămâne în continuare închise pentru următoarele două săptămâni, având în vedere că în municipiul reședință de județ rata de infectare cu noul coronavirus este de peste 3 bolnavi la 1000 de locuitori.Gabi Tamaş, aproape de colaps în închisoare: ‘Sute de oameni au venit peste el’

Relaxarea ar putea avea consecințe nedorite

Medicul Beatrice Mahler, manager al Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”, a vorbit duminică seară, pe B1 TV, despre relaxările care urmează să intre în vigoare începând de luni, în Capitală. Aceasta a atras atenția asupra faptului că deși cifrele oficiale prezentate zilnic arată că sunt întrunite condițiile legale pentru relaxarea restricțiilor, în spitale situația este cu totul alta. ”Numărul de teste a scăzut semnificativ și nu înseamnă că nu mai sunt pacienți bolnavi”, a spus Beatrice Mahler.

„În acest moment, în spital se simte o scădere a numărului de cazuri, este foarte bine că se întâmplă asta, însă trebuie să fim foarte prudenți dacă ne gândim la măsurile de relaxare și la modul în care le va percepe societatea. Există riscul să înțelegem relaxarea puțin mai largă pentru că, cu siguranță ne-o dorim cu toții, însă în acest moment nu putem să vorbim despre o eficiență a vaccinului pe are am început să-l administrăm și atunci lucrurile sunt într-un echilibru foarte fragil”, a mai spus Beatrice Mahler.