Acasă Ultima Oră Cum ar fi izbucnit incendiul de la Piatra Neamț. Demonstrația unui expert

Cum ar fi izbucnit incendiul de la Piatra Neamț. Demonstrația unui expert

30
0
cum-ar-fi-izbucnit-incendiul-de-la-piatra-neamt.-demonstratia-unui-expert

“Seringa automată e conectată la o sursă de curent electric. Ea are și baterie, dar trebuie să stea în priză ca să se poată conecta bateria. Când sunt folosite la terapie intensivă, consumă curent, când pacientul se deplasează către o investigație, merg pe baterii, iar pe măsura a 24 de ore se livrează paciențior medicația”, a declarat, la Realitatea PLUS, Adriana Nica.

Intrebata daca fiecare pacient Covid era conectat la un injectomat, aceasta a raspuns: “Eu sunt convinsă că da și sper că spitalul Piatra Neamț avea astfel de seringi automate. Nu știu dacă fiecare primea toată medicația pe astfel de injectomate, pentru că nu există un pacient și o seringă automată, ci mai multe seringi la un dispoztiv, până la 10.”

“Depinde dacă s-au folosit surse externe de tip prelungitor. Îmi aduc amite de incendiul de la Giulești, sursa incendiului pare că a fost un cablu, pus de cineva care a fost neinspirat. E posibil ca și aceste seringi, dacă nu au fost conectate corespunzător, să fie poducătoare de un astfel de incendiu”, a mai spus Nica.