Acasă Ultima Oră Dosar penal pentru UCIDERE din culpă în cazul tragediei de la Piatra...

Dosar penal pentru UCIDERE din culpă în cazul tragediei de la Piatra Neamț. Declarațiile procurorului general al României

28
0
dosar-penal-pentru-ucidere-din-culpa-in-cazul-tragediei-de-la-piatra-neamt.-declaratiile-procurorului-general-al-romaniei

“E prematura sa discutam variante inaintea de cercetarea la fata locului. De la aceasta cercetare se poate veni cu informatii. (…) Nu este oportun sa speculam. Echipa constituita e destinata sa aiba in vedre toate tipurile de urme conservate la fata locului care pot duce la concluzii”, a afirmat procurorul general.

Ea a precizat ca deocamdata dosarul e incadrat la ucidere din culpa.

“Nu putem da detalii legate de audieri. Foarte multe probe din acest dosar sunt alterate. Va fi o ancheta dificila”, a mai spus Gabriela Scutea.

Importanta este – spune Gabriela Scutea – specializarea procurorilor: “Sa nu uitam ca au mai fost si alte dosare in care au fost vizate incendii (…). Importante sunt cunostintele pe care le are intrega echipa disciplinara (…). In afara de dosarul de la Maternitatea Giulesti nu ne-am confruntat cu alte dosare care sa aiba in vedere spatii spitalicesti”.

Ancheta penala a fost preluata de procurori generali care au lucrat in dosarele ce au vizat alte doua tragedii produse de incendii. Vorbim despre dosarul Giulesti si dosarul Colectiv.

Printre procurorii acre se ocupa de caz se afla si Marius Iacob, fost procuror adjunct al DNA pe vreme Laurei Codruta Kovesi. Iacob este cel care a instrumentat cazul Maternitatii Giulesti.

Intr-o declaratie facuta, astazi, Marius Iacob a afirmat ca cercetarea ar putea dura mai multe zile. “Vom fi echipati corespunzator pentru a eliminare riscurile din spital (avand in vedere ca este vorba despre un spital covid  -n.r)”, a afirmat Iacob.