Acasă Ultima Oră Medicul Virgil Musta: În foarte scurt timp vom fi copleșiți! Se va...

Medicul Virgil Musta: În foarte scurt timp vom fi copleșiți! Se va întâmpla ca în Italia… Luptăm, dar singuri nu putem – avem nevoie de comunitate

22
0
medicul-virgil-musta:-in-foarte-scurt-timp-vom-fi-coplesiti!-se-va-intampla-ca-in-italia…-luptam,-dar-singuri-nu-putem-–-avem-nevoie-de-comunitate

În foarte scurt timp vom fi copleșiți. (…) Numărul de cazuri va creste pana vor fi luate masuri. (…) Nu mai avem locuri la Terapie Intensivă. Este foarte greu sa extinzi sectiile de ATI, avem nevoie de personal calificat, nu avem personalul necesar sa asigure un numar mai mare pentru paturile de la ATI. (…) Se va întâmpla cum s-a întâmplat în Italia. Pacienții vor ramane acasa daca nu vor mai avea acces in sistemul de sanatate, iar pacientii care necesita oxigen nu vor mai putea beneficia de asistenta medicala, formele severe vor deveni probabil critice si vor deceda”, a declarat medicul Virgil Musta, joi, la un post de televiziune, după bilanțul anunțat de autorități.

Joi, bilanțul COVID a fost de 9.714 cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus, 121 de decese și alți 1.014 pacienţi internaţi la ATI.

Medicul s-a referit și la posibilitatea ca medicii să fie puși în situația de a alege și a făcut un nou apel la respectarea minimelor măsuri de protecție.

Este un moment traumatizant pentru medicul care trebuie să hotărască, luptam in continuare sa gasim solutii sa tinem cat de cat fenomenul, dar singuri nu putem

Avem nevoie mai mult decât niciodata de comunitate. Avem nevoie sa ne protejam, pentru ca spitalul nu e solutia. Daca de maine toata lumea ar purta masca, ar ajuta foarte mult sistemul de sanatate. 

Totodată, medicul a vorbit despre un proiect la care se lucrează la nivelul municipiului Timișoara legat de creșterea numărului de cazuri și aglomerarea până la refuz a secțiilor de Terapie intensivă: „Lucrăm la un proiect la nivellul municipiului Timisoara, prin care pacienții să rămână la domiciliu, iar celor care necesită oxigen să le livrăm, administrăm la domiciliu”.