Acasă Eveniment Noi probleme în campania de vaccinare: Numărul dozelor de vaccin, calculat greșit...

Noi probleme în campania de vaccinare: Numărul dozelor de vaccin, calculat greșit la Lugoj. La Deta au fost vaccinate persoane care nu erau programate

68
0
noi-probleme-in-campania-de-vaccinare:-numarul-dozelor-de-vaccin,-calculat-gresit-la-lugoj.-la-deta-au-fost-vaccinate-persoane-care-nu-erau-programate

Acasa

Ştiri

Știri Locale

Noi probleme în campania de vaccinare: Numărul dozelor de vaccin, calculat greșit la Lugoj. La Deta au fost vaccinate persoane care nu erau programate

Noi probleme în plină campanie de vaccinare anti-COVID-19. La centrul de vaccinare din Lugoj, județul Timiș, numărul dozelor necesare a fost calculat greșit, persoanele care s-au înscris la vaccinare fiind anunțate că vor fi reprogramate. Și la Spitalul din Deta, 45 de oameni au fost reprogramați după ce medicii ar fi hotărât să-i vaccineze pe bătrânii care au mers să fie vaccinați deși nu aveau programare.

Nereguli la două centre de vaccinare din județul Timiș: Zeci de persoane au fost reprogramate 

În Lugoj persoanele programate la imunizare au fost sunate și anunțate că nu vor mai primi vaccinul anti-COVID-19 conform programării. Asta pentru că numărul de doze necesar la acest centru din județul Timiș a fost calculat greșit, informează News.ro. În aceste condiții, oamenii au fost reprogramați. În Lugoj există un centru de vaccinare cu trei fluxuri.

Probleme au apărut și în orașul Deta din același județ. Și aici mai mulți pacienți au fost reprogramați în locul lor au fost vaccinați mai mulți vârstnici care nu aveau programare, potrivit tion.ro.  

 „Cei care vin la poarta spitalului și care sunt vârstnici, fără posibilități de programare, probabil refuzați de medicul de familie atunci când au solicitat să fie programați în platformă, au venit la poarta spitalului și au solicitat vaccinarea. Pe bună dreptate, sunt pacienți eligibili, care se încadrează în categoriile stabilite de minister pentru a fi vaccinate în această etapă. Epidemiologul a luat decizia ca toate aceste persoane care se prezintă la centrul de vaccinare să fie vaccinați. De aici a apărut o mică diferență între dozele disponibile și pacienții programați. Aceștia au fost sunați și rugați să se prezinte începând cu ziua de marți”, a declarat Codruța Bungău, manager al Spitalului Orășenesc din Deta, pentru sursa citată.

Peste 400.000 de persoane au fost vaccinate în România 

De la începutul campaniei naționale de vaccinare, pe 27 decembrie 2020 și până acum, la nivelul întregii țări au fost administrate 446.285 de doze de vaccin unui număr de 433.129 persoane din care: 419.973 au primit prima doză, iar 13.156 au fost vaccinate cu ambele doze, a anunțat, duminică seară, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv cine vede de ce

În 15 ianuarie a început a doua etapă a campaniei de imunizare, etapă în care pot fi vaccinate persoanele de peste 65 de ani, pacienții diagnosticați cu boli cronice și angajații din domeniile esențiale.

„În etapa a II-a încercăm să menținem acea distribuție pe care am văzut-o și la înregistrare, sau la înrolarea în platformă, deci 75% vârstnici, persoane peste 65 de ani, plus persoanele cu boli cronice, deci asta ar fi un procent. Restul sunt persoane din (n.r. – activități) esențiale în funcționarea statului”, a explicat recent premierul Florin Cîțu.

Luni, România va primi a șasea tranșă de vaccin anti-COVID-19. Este vorba despre 92.430 de doze din serul produs de Pfizer și BioNTech.