Acasă Produs în Transilvania O liceană din Cluj organizează o competiție pentru tinerii pasionați de tehnologie

O liceană din Cluj organizează o competiție pentru tinerii pasionați de tehnologie

498
1
andreea giurgiu

Andreea Daniela Giurgiu este elevă la Liceul de Informatică “Tiberiu Popovici” din Cluj, o tânără în vârstă de 18 ani, care a reușit să câștige #YouthvsCovid hackathon, organizat de către compania TeensInAI, iar acum organizează AI Romania Hack.

  #YouthvsCovid Hackathon este o competiție destinată copiilor cu vârste cuprinse între 12-18 ani care s-a  desfășurat în mediul online. Proiectul a avut drept scop principal rezolvarea problemelor apărute în urma noului virus covid  în această lume, iar Andreea a fost una dintre adolescenții care, odată ce a descoperit această  competiție, nu a putut da în lături de la o asemenea provocare unde și-a depășit ulterior limitele. Tânăra elevă a  făcut parte dintr-o echipă formată dintr-un german și doi englezi, iar alături de mentorii  pe care TeensInAI li a pus la dispoziție, a reușit să creeze, în cadrul competiției, o aplicație al cărei scop de bază este acela al  educației online care să fie accesibilă pentru toată lumea în așa fel încât problema lipsei conexiunii înalte de Internet să fie rezolvată.

 După câștigarea evenimentului #YouthvsCovid, Andreea a continuat să lucreze la proiectul ei alături de echipa sa, în calitate de project manager, și a mers mai departe ca să își prezinte viziunea la TeensInA. 

Andreea nu s-a limitat doar la câștigarea competiției, ci a continuat mai departe prin a-și povesti călătoria și a încercat să inspire pe alții din greșelile și reușitele ei.  A vorbit la CogX, fiind cea mai mare conferință din lume pe partea de inteligență artificială, Arm DevSummit, DefendDigitalMe și AI Romania Days despre proiectul său și viziunea sa asupra lumii tehnologiei.

    TeensInAI este o organizație care a orchestrat 28 de hackathoane cu participanți din 32 de țări (104 orașe) și care a reușit să inspire peste 6.000 de minți tineri. Teens In AI reprezintă o inițiativă a celor de la Acorn Aspirations, lansată la Summitul Global AI for Good de la ONU în mai 2018, are drept scop principal să inspire următoarea generație de cercetători etici, antreprenori și lideri AI care vor modela lumea de mâine. Aceasta își propune să ofere tinerilor o expunere timpurie la IA dezvoltată și desfășurată în interes social. Printr-o combinație de hackathoane, acceleratori și bootcamp-uri proprii, împreună cu mentorat de experți, discuții, tururi de companii, ateliere și oportunități de rețea, programul creează platforma pentru tinerii cu vârste cuprinse între 12-18 ani pentru a explora AI, învățarea automată și știința datelor. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să vizitați TeensInAi.com

Andreea a vrut, apoi, să continue să inspire tineri la fel cum și ea, la rândul ei, a  fost inspirată de numeroase persoane pe pe parcursul competițiilor, așa că a acceptat fără a mai sta pe gânduri  rolul de voluntar la TeensInAI pentru a crea alături de aceștia diverse hackathone, bootcampuri, workshop-uri etc.Andreea a lucrat, pentru început, în calitate de voluntar, iar pe parcurs a obținut numeroase calificări ca să fie pe rând: moderator, junior mentor și în cele din urmă ambasador Dar cu toate acestea, tânăra nu s-a limitat până în acest punct; ea a mers mai departe motivată și foarte încrezătoare în propriile puteri și a  reușit să aducă acest concept din întreaga lume și în România.

    Acum, după ce a învățat și a pus la punct mai multe aspecte importante, a venit momentul ideal să își ia inima în dinți și să organizeze propriul eveniment, chiar aici, în România, pentru că este conștientă de faptul că tineretul nostru este unul extrem de talentat și merită o șansă de a afla această nouă parte a tehnologiei. Dorește să le prezinte problemele cu care se confruntă această lume ca să poată contribui la dezvoltarea ei în așa fel încât să o modernizeze adecvat și, de asemenea, că această nouă generație este capabilă să producă o schimbare. Astfel, Andreea a creat AI Romania Hackathon.

   AI România Hack este un eveniment pentru tinerii cu vârste cuprinse între 12-18 ani care sunt pasionați să afle ce înseamnă domeniul vast al tehnologiei și pentru ai ajuta să înțeleagă că tehnologia nu este doar despre a scrie linii de cod. Evenimentul este organizat de Andreea Giurgiu, ambasador TeensInAI, o companie care are drept principal scop să ajute și încuraja tinerii, oferindu-le șansa de a schimba lumea prin inteligența artificială. Acesta atrage pe lângă tineri, mentori și speakers care sunt dornici să ajute noua generație sa facă o schimbare în lume și să se lase inspirați de minunata imaginație de care tinerii dau dovadă. AI România Hackathon îți oferă șansa să schimbi cursul vieții și îții conferă încredere și confidențialitate de care ai nevoie pentru a-ți îndeplini toate visurile. TeensInAI știe că noua generație e puternică și cea care poate să confere un viitor și o lume mai bună pentru toți.

    Evenimentul se va desfășura în data de 6-14 Martie 202. Chiar dacă hackathon-ul integrează și o săptămână de școală, cursurile și workshop-urile din cadrul competiției vor fi susținute doar după orele de curs deoarece prioritatea este întotdeauna școala.

„Adolescentului nu îi sunt necesare abilități în a coda, în business sau în alte domenii ale tehnologiei. Mai exact, singurele lucruri de care are nevoie este să fie pasionat, plin de speranță, să îi placă munca în echipă, dornic să învețe ceva nou, legat nu doar de ce înseamnă să lucreze într-o firma de IT, ci și despre ce înseamnă cu adevărat lumea în care trăim și să își dorească să facă parte din schimbare. Nu trebuie să vină neapărat ca să codeze în acest proiect; există mult mai multe roluri într-o echipa care sunt, poate, chiar mai importante decât cel de programator. Noi le vom oferi toți mentorii necesari în Business, Tech, Design Thinking, Ethics Specialists, și AI Specialists. Fiecare echipă va avea proprii mentori care vor fi alături de aceștia pe parcursul concursului ca să le răspundă la orice întrebare”, a spus Andreea.

    De subliniat este faptul că sunt puse la dispoziție anumite workshop-uri care vor face parte din competiția organizată de către Andreea, printre care se numără: Design Thinking, Intro in AI, NLP, Business, How to make the best pitch. De asemenea, tot în cadrul acestei competiții, se vor regăsi mentori și vorbitori ce provin din partea unor companii de renume din România; români plecați în străinătate care vor veni să își spună povestea, sau în calitate de mentori, dar și jurați de top..

„Cu toții știm că fiecare părinte își dorește pentru copilul său să ajungă realizat pe numeroase planuri și să dezvolte abilități necesare în devenirea unui adult responsabil. Această competiție poate reprezenta o rampă de lansare a acestuia, așa că de ce nu îi oferiți posibilitatea de a-și demonstra în primul rând însuși că poate produce o schimbare în această lume și că este capabil să ducă la bun sfârșit un proiect atât de important? Categoric, nu veți avea de regret dacă oferiți o șansă acestei competiții!”, a adăugat Andreea.