Acasă Ultima Oră Rusia trece de borna psihologică de milioane de infectări cu SARS-COV-2

Rusia trece de borna psihologică de milioane de infectări cu SARS-COV-2

36
0
rusia-trece-de-borna-psihologica-de-milioane-de-infectari-cu-sars-cov-2

În prezent, Rusia ocupă locul al cincilea în topul ţărilor cu cele mai multe cazuri de COVID-19, cu un total de 2.015.608 de cazuri, potrivit unui serviciu de monitorizare la nivel federal care oferă statistici zilnice, citat pe Worldometers.info. SUA, India, Brazilia și Franța au situații mai dramatice decât Rusia.

Datele oficiale au raportat joi o creştere record a numărului zilnic de decese, 463, şi de cazuri noi, peste 23.000. Conform Agerpres, în total, Rusia a înregistrat circa 35.000 de decese asociate direct cu noul coronavirus. Numărul deceselor nu include persoanele care au contractat virusul însă au murit din alte cauze. Cu toate acestea, preşedintele Vladimir Putin a respins posibilitatea impunerii unor noi măsuri de lockdown, după ce acest tip de demersuri au devastat la începutul acestui an economia Rusiei.

Autorităţile federale ruse au dispus purtarea măştilor şi a mănuşilor în toate zonele publice aglomerate şi au sfătuit vârstnicii şi alte persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire să nu iasă din case decât dacă acest lucru este absolut necesar.