Acasă Ultima Oră Ședință de ULTIMĂ oră a CNSU. CE li se pregătește românilor

Ședință de ULTIMĂ oră a CNSU. CE li se pregătește românilor

29
0
sedinta-de-ultima-ora-a-cnsu.-ce-li-se-pregateste-romanilor

Printre deciziile care ar urma să fie luate, astăzi, se numără restricționarea circulației pe timpul nopții, dar și introducerea de  noi reguli în cazul măștii de protecție, devenită obligatorie pentru locuitorii din Capitală, dar și din alte regiuni ale țării ca urmare a creșterii indicelui de infectare de 3 la mia de locuitori. 

Subiectele aflate pe ordinea de zi a ședinței CNSU au fost confirmate chiar de premierul Ludovic Orban într-o declarație făcută în această dimineață, înaintea plecării în vizită oficiale în Franța. 

“În localitățile sau județele în care portul măștii de protecție este obligatoriu în spațiile deschise, este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane”, prevede Hotărârea CNSU discutată chiar la această oră de autorități și citată de HotNews.ro.

Hotărârea prevede, de asemenea, actualizarea situație cu țările care au depășit indice de răspândire al virusului din România .

“Se aprobă lista țărilor/zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituite măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, în vigoare începând cu data de 26 octombrie 2020. (…) Instituirea restricțiilor referitoare la persoanele care sosesc din anumite zone sau țări cu risc epidemiologic ridicat se aplică după 24 de ore de la data aprobării hotărârii prin care acestea sunt stabilite, iar ridicarea acestora se aplică începând cu data emiterii hotărârii”, mai arată documentul citat.