Acasă FEATURED Cercetătorii britanici pregătesc un test COVID-19 pe bază de respirație și care...

Cercetătorii britanici pregătesc un test COVID-19 pe bază de respirație și care va da rezultatul într-un minut

42
0
ultimele-stiri-despre-coronavirus:-vaccinul-este-„probabil-sa-fie-imperfect”-si-„s-ar-putea-sa-nu-previna-infectia”,-avertizeaza-seful-grupului-de-lucru-din-marea-britanie

Testul de respirație ar putea diagnostica Covid ‘ într-un minut ‘

Un test COVID – 19 neinvaziv , pe bază de respirație și care ar putea oferi rezultate „într-un minut” este fiind dezvoltată de oamenii de știință din Marea Britanie.

Tehnologia, care a fost dezvoltată inițial ca parte a unui proiect cunoscut sub numele de TOXI-Triage, ar folosi „semnături ale respirației” pentru a „distinge rapid Covid – 19 din alte afecțiuni respiratorii “.

Cercetătorii au declarat faptul că, constatările lor, publicate în jurnalul The Lancet’s EclinicalMedicine, ar putea îmbunătăți dramatic experiența efectuării unui test de coronavirus, precum și „să joace un rol în reluarea economiei”.

Condus de Universitatea Loughborough, proiectul a fost lansat în urmă cu patru ani, cu scopul de a determina cele mai eficiente modalități de a face evaluări medicale și toxice ale victimelor un eveniment chimic, biologic, radioactiv sau nuclear.

Echipa implicată în proiect a refăcut o parte din tehnologia existentă pentru a proiecta un test de respirație Covid.

Paul Thomas, profesor de științe analitice de la Departamentul de Chimie al Universității Loughborough, a declarat că echipa a fost încurajată de descoperiri, dar a adăugat că sunt necesare mai multe date pentru a dezvolta testul.

Emma Brodrick, manager de aplicații de sisteme la Grupul Imspex, o companie de diagnosticare cu sediul în Țara Galilor și care colaborează la cercetare, a declarat:

„Suntem încântați să lucrăm cu trusturile NHS din Scoția, Klinikum Dortmund din Germania și Universitatea Loughborough pentru a dezvolta un test minim invaziv care să dea rezultate rapid – într-adevăr în TOXI-Triage, rezultatele noastre au fost în termen de un minut. ”