Acasă Ultima Oră Vești bune pentru români: angajații vor avea parte de o nouă minivacanţă....

Vești bune pentru români: angajații vor avea parte de o nouă minivacanţă. Câte ZILE LIBERE LEGALE mai sunt până la sfârșitul anului

27
0
vesti-bune-pentru-romani:-angajatii-vor-avea-parte-de-o-noua-minivacanta.-cate-zile-libere-legale-mai-sunt-pana-la-sfarsitul-anului

La sfârşitul lunii noiembrie, românii vor avea parte de o nouă minivacanaţă de 4 zile, ca urmare a faptului că, pe data de 30 noiembrie (luni), se sărbătoreşte Sfântul Andrei şi pe data de 1 decembrie (marţi), se sărbătoreşte Ziua Naţională a României, zile libere conform Codului Muncii.

Astfel, având cele 2 zile libere, plus zilele de weekend înaintea zilelor de 30 noiembrie şi 1 decembrie, românii vor avea o minivacanţă de 4 zile.

Câte zile libere au mai rămas de luat în 2020?

30 noiembrie — Sfântul Andrei

1 decembrie — Ziua Naţională a României

25 decembrie – Crăciunul

De reținut! Angajatorii ai căror salariaţi lucrează în zile de sărbătoare legală sunt obligaţi să le acorde acestora compensaţii.

Potrivit legislaţiei în vigoare, angajaţii au dreptul la o compensare cu timp liber în următoarele 30 de zile. În caz că această compensare nu poate fi acordată, angajaţii au dreptul la un spor salarial de cel puţin 100% din salariul de bază.

Angajatorii care nu acordă salariaţilor timp liber în zilele nelucrătoare sau care nu-i recompensează pentru munca în respectivele zile riscă amenzi între 5.000 şi 10.000 de lei.