Acasă Ultima Oră Vicepremierul Raluca Turcan anunță o schemă de ajutor de stat pentru industria...

Vicepremierul Raluca Turcan anunță o schemă de ajutor de stat pentru industria culturală. Bugetul estimat: 100 de milioane de euro

33
0
vicepremierul-raluca-turcan-anunta-o-schema-de-ajutor-de-stat-pentru-industria-culturala.-bugetul-estimat:-100-de-milioane-de-euro

 “Memorandumul cu privire la schema de ajutor de stat pentru industria culturală va fi prezentat astăzi în şedinţa de Guvern şi de această schemă de ajutor de stat vor beneficia industria culturală independentă, organizatorii de evenimente culturale şi festivaluri de muzică, librăriile şi editurile. Eligibili vor fi organizaţiile nonguvernamentale şi societăţi comerciale, IMM-uri şi întreprinderi mari”, a declarat Turcan, la Palatul Victoria.

Vicepremierul a precizat că urmează să se acorde microgranturi cu o valoare fixă de 4.000 de euro şi granturi variabile raportate fie la vânzarea de carte din anul 2019 sau la numărul de bilete comercializate anul trecut cu un plafon maxim de 800.000 de euro pentru fiecare beneficiar.

“Pentru a beneficia de acest ajutor toate entităţile trebuie să se înscrie în Registrul Sectorului Cultural, pe de o parte, pentru a cunoaşte exact impactul financiar şi, în acelaşi timp, ca o condiţie pentru preînscrierea la aplicarea pentru aceste granturi”, a explicat Raluca Turcan.

Potrivit vicepremierului, se va porni cu un buget estimat de 100 de milioane de euro, urmând ca valoarea finală a acestei scheme de ajutor de stat să fie stabilită în conformitate cu informaţiile obţinute în etapa de preînscriere, potrivit AGERPRES.