Acasă Curiozități A fost descoperită o nouă specie de dinozaur: Era carnivoră și extrem...

A fost descoperită o nouă specie de dinozaur: Era carnivoră și extrem de rapidă

81
0
A fost descoperită o nouă specie de dinozaur: Era carnivoră și extrem de rapidă
Timp de lectura: < 1 minut

În Brazilia a fost descoperită o nouă specie de dinozaur, care a trăit în deşert, la începutul Cretacicului, acum peste 100 de milioane de ani.

Potrivit cercetătorilor, noua specie, numită Farlowichnus rapidus, era un animal carnivor cu dimensiuni mici, similare celor ale unei păsări din zilele noastre, având o înălţime de aproximativ 60-90 de centimetri, scrie Reuters.

„După distanţa mare dintre urmele găsite, se poate deduce că era o reptilă foarte rapidă, care alerga pe dunele străvechi”, spun cercetătorii.

Urmele fosilizate de dinozaur au fost observate pentru prima dată în anii 1980 de către preotul şi paleontologul italian Giuseppe Leonardi, în zona care în prezent este oraşul Araraquara, în statul Sao Paulo.

Leonardi a donat una dintre mostrele de urme găsite în aşa-numita formaţiune Botucatu Muzeului de Ştiinţe ale Pământului din Brazilia patru ani mai târziu.

Cercetările ulterioare au arătat că acestea sunt diferite de orice altă urmă de dinozaur cunoscută, se arată într-un raport publicat de jurnalul ştiinţific Cretaceous Research.

Articol interesant? Dă-l mai departe!

Articolul precedentTrădarea la români, sport național. De la Burebista, la Țepeș, Cuza sau Ceaușescu, toți au fost trădați
Articolul următorȚara din Europa care crește cu 2,5 cm pe an. Majoritatea locuitorilor cred în existența unor creaturi mitice