Acasă Economie Alimente scumpe la Cluj: prețul coșului de cumpărături a crescut

Alimente scumpe la Cluj: prețul coșului de cumpărături a crescut

1348
1
alimente scumpe la cluj
Timp de lectura: 2 minute

Alimente scumpe la Cluj: prețul coșului de cumpărături a crescut în ultimii ani. Clujenii trebuie să scoată tot mai mulți mai din buzunare.

Cluj-Napoca s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani și a devenit un centru educațional, cultural, pentru tineret. Din acest motiv, tot mai multe persoane se mută în Capitala Ardealului.

Însă, odată cu numărul de români care se mută aici, prețurile au început să crească, iar piața imobiliară a explodat! Cei care doresc să cumpere un apartament chiar și în apropiere de Cluj-Napoca, trebuie să scoată zeci, chiar sute de mii de euro din buzunar.

Nici măcar pandemia nu a reușit să oprească ritmul de creștere al prețurilor pentru apartamente. În luna martie a acestui an, prețurile au crescut cu 2,1%. Un metru pătrat util a ajuns să coste, în medie, 1.887 de euro. Creșterea s-a observat atât de apartamentele din blocurile vechi, cât și la cele din blocurile noi.

Alimente scumpe la Cluj: prețul coșului de cumpărături a crescut

Acum însă și alimentele s-au scumpit surprinzător, prețul coșului de cumpărături din Cluj-Napoca ajungând să fie mai mare chiar și decât cel de la București.

Alimente scumpe la Cluj. Acest lucru a reieșit în urma unei analize care a ținut cont de elemente necesare, de care românii au nevoie pentru orice masă: cartofii, morcovii, ceapa, laptele, brânza și ouăle. Conform calculelor, în Cluj-Napoca un coș de cumpărături a ajuns la 68,5 lei, în timp ce la București este doar 53 de lei.

Institutului Naţional de Statistică (INS) a publicat o statistică detaliată a prețurilor pe care sunt nevoiți românii să le plătească, în funcție de orașe și de zona geografică în care locuiesc, le plătește fiecare român în funcție de localitate din care face parte. Spre exemplu, dacă în Cluj-Napoca prețurile pentru alimente sunt mai mare decât în alte părți din cauza nivelului de trai, în sudul țării cartofii și ceapa sunt mult mai ieftine.

CITEȘTE ȘI:

Travelling Chef, restaurantul din Cluj care te poartă în jurul lumii

Articolul precedentCum se prepară drobul de miel, una dintre specialitățile de Paște. Doar scoțienii mai au ceva asemănător
Articolul următorPoveste cu tâlc. Ariciul țepos