Acasă Diaspora Biden avertizează că ajutorul pentru Kiev „nu mai poate aştepta”: „Dacă Putin...

Biden avertizează că ajutorul pentru Kiev „nu mai poate aştepta”: „Dacă Putin reușește să pună mâna pe Ucraina, nu se va opri acolo”

125
0
Biden avertizează că ajutorul pentru Kiev „nu mai poate aştepta”: „Dacă Putin reușește să pună mâna pe Ucraina, nu se va opri acolo”
Timp de lectura: < 1 minut

Deblocarea finanțării pentru a sprijini Ucraina nu poate mai aștepta în fața pericolului reprezentat de Vladimir Putin, a avertizat miercuri președintele Joe Biden într-un discurs adresat Congresului american. Democrații și republicanii nu au reușit încă să ajungă la un consens pentru un nou pachet de ajutor pentru Kiev, conform informațiilor AFP preluate de Agerpres.

Eșecul în obținerea unui vot pentru alocarea de fonduri suplimentare ar fi un avantaj substanțial pentru președintele rus, a adăugat Biden, subliniind că, dacă Rusia reușește să-și extindă influența asupra Ucrainei, acest lucru nu se va opri aici.

Într-o atmosferă solemnă la Casa Albă, președintele democrat a abordat ipoteza unui posibil atac rus asupra unei țări membre NATO, care ar putea duce la implicarea Statelor Unite într-un conflict militar direct cu Rusia și la confruntări între trupele americane și cele rusești. Biden a subliniat că acest scenariu nu există în prezent și că Statele Unite nu doresc o astfel de situație.

Discursul lui Biden a avut loc în urma unei teleconferințe dintre liderii G7, în cadrul căreia a discutat cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Președintele Biden și-a exprimat dezaprobarea față de crescânda condiționare a sprijinului acordat Ucrainei de către aleșii conservatori, care cer o abordare mai dură în privința politicii de migrație în fața fluxului de migranți la granița cu Mexicul.

Totodată, Biden a menționat că este deschis pentru “compromisuri semnificative” în acest sens, în încercarea de a obține susținerea celor două camere ale Congresului. O astfel de susținere ar permite prelungirea sprijinului militar acordat Ucrainei, Washingtonul fiind principalul furnizor de asistență militară începând cu invazia rusă din februarie 2022.

Articolul precedentLiderul budist japonez Daisaku Ikeda a murit la vârsta de 95 de ani
Articolul următorMAE: România se alătură demersurilor internaţionale de a expune încercările Rusiei de a influența alegerile din state democratice