Acasă FEATURED Boutique Hotel Armenopolis, oază de liniște în stil baroc în Cluj

Boutique Hotel Armenopolis, oază de liniște în stil baroc în Cluj

243
0
Boutique Hotel Armenopolis
Timp de lectura: 2 minute

Boutique Hotel Armenopolis. În urmă cu doi ani, o fostă casă armănească din Gherla, datând din anul 1762 a venit o oază de liniște în stil baroc.

Situată în centrul orașului Gherla, casa așteaptă turiști să se relaxeze și să găsească liniștea cu un aer boem, bolte și piese din lemn masiv, sub denumirea de Boutique Hotel Armenopolis. Locația a fost transformată într-una de vin, unde turiștii se pot desprinde de cotidian și să trăiască într-o fostă casă armănească, care are o istorie extrem de interesantă.

Boutique Hotel Armenopolis, o fostă casă armănească

Această casă a fost construită de o familie armeană în 1762 și este situată pe strada principală a orașului Gherla, aproape de Catedrala Armenească.

Casa a fost folosită inițial ca locuință, dar a fost vândută evreilor în jurul anului 1800 și a funcționat ca școală evreiască. Mai târziu, după sosirea comuniștilor, casa a fost naționalizată, iar destinația finală a fost sediul UCECOM din Gherla.

Acum cinci ani, actualul proprietar a cumpărat casa de la moștenitor. Casa era în paragină, acoperișul a fost complet distrus și în curte erau cotețe de porci.

Această casă armeană, Boutique Hotel Armenopolis, construită în 1762 oferă acum vizitatorilor patru camere duble cu un pat dublu și opt camere single.

Proprietarii spun că au încercat să păstreze stilul baroc, specific al casei, pentru a oferi turiștilor o experiență inedită.

Pe langa serviciile hoteliere, care includ micul dejun, hotelul oferă și servicii de Spa.

Pentru cei care doresc, hotelul organizează și evenimente în salonul de servit masa, pentru 25-30 de persoane, iar în cramă pentru până la 40 de persoane.

Pe lângă serviciile hoteliere și Spa, hotelul oferă la cerere și un tur ghidat al catedralei armenești din Gherla și tururi de cunoaștere a împrejurimilor.

CITEȘTE ȘI:

Pensiunea VIILA CHEIA din județul Cluj, declarată cea mai frumoasă din România

Articolul precedentMamaia Copiilor 2021. Profesoară din Cluj, NEMULȚUMITĂ: „Concursul m-a dezamăgit profund”
Articolul următorChelneriță din Cluj, vânată de Mafia italiană, după ce a fost bătută și incendiată