Acasă FEATURED Caz incredibil la Mintiu Gherlii: Bărbat de 50 de ani, vânat cu...

Caz incredibil la Mintiu Gherlii: Bărbat de 50 de ani, vânat cu maşina, ca la safari

656
0
Barbat vanat cu masina la Mintiu Gherlii
Barbat vanat cu masina la Mintiu Gherlii

Caz de-a dreptul incredibil, în localitatea gherleană Buneşti, comuna Mintiu-Gherlii. După o neînţelegere mai veche, pornită de la o coadă de secure slăbită, care s-a rupt prea repede, un ins a aşteptat doi ani de zile ca să se răzbune pe cel care i-a dat securea.

A reuşit să-l întâlnească, luni, 3 mai şi să-l vâneze cu maşina, ca pe-un rinocer, la safari! L-a luat pe sus, în plină stradă – şi apoi l-a trântit la pământ, provocându-i o luxaţie şi numeroase julituri!

Dl. Vasile, un bărbat falnic în vârstă de 50 de ani, din Gherla, îşi face intrarea în sala de aşteptare a I.M.L.Cluj. Şchiopătează pronunţat şi este ţinut strâns de braţ, de iubita lui, care-l sprijină la fiecare pas. Îl întreb ce eveniment l-a adus în locul respectiv, la care acesta, cu o privire încrâncenată, îmi răspunde că tocmai răzbunarea unui ins, care îi poartă ranchiună, de doi ani de zile, dintr-un motiv aberant. Explică apoi acesta, observându-mi nedumerirea întipărită pe chip:

„Luni seară, pe la ora 18.00 m-am întâlnit, la Buneşti, cu un ins, Daniel, cu care am un conflict –  pe care nu-l pot aplana, oricât m-aş strădui! În urmă cu vreo doi ani, am cumpărat două securi, de la un târg, şi una i-am dat-o lui, fiindcă, ştiind că merg acolo mi-a cerut să-i cumpăr o secure şi lui.

Însă, ghinion, nu ştiu din ce cauză, coada i s-a rupt, la prima folosire, şi de atunci mă tot acuză că i-am dat-o în batjocură. Ba mai mult, le spune tuturor că se va răzbuna pe mine pentru umilinţa pe care a îndurat-o din partea mea!”

Citeste si: Satele nimănui. Comunități pe cale de dispariție, în Transilvania

Se opreşte pentru câteva secunde, mă priveşte în ochi, după care continuă:

„Şi, luni, cum vă spuneam, aflaţi în plină stradă, în vecinătatea şcolii din Buneşti, a venit la noi, cu aceeaşi „partitură”. I-am tot spus să se liniştească, fiindcă impresia lui e greşită, la care, surprinzător, mi-a ars, pe “neve”, trei pumni în cap… Şi a lovit-o şi pe iubita mea, care a încercat să mă apere… Chiar acolo, fără să-i pese că era destulă lume prin preajmă şi urmărea scena ca la cinema.

Apoi a urcat la volanul autoturismului, împreună cu soţia lui. Şi a virat, pe neaşteptate, vreo câţiva metri – eu fiind încă ameţit de la lovituri şi incapabil să reacţionez – după care a intrat direct în mine, dându-mă peste cap! În continuare, s-a uitat o secundă-două la mine, a savurat scena şi a demarat, în trombă! Pot acum să vă spun că m-am lovit destul de rău la picior şi, uitaţi, ce julit sunt, pe lângă faptul că şi glezna mi-e luxată!”

Omul îşi sufulcă pantalonii, ca să-mi arate urmele contactului cu caldarâmul uliţei satului, după întâlnirea cu maşina duşmanului său… Curând, dl. Vasile este poftit în cabinetul de consultaţii. Se întoarce, rapid, cu un certificat în care legiştii i-au recomandat o săptămână de îngrijiri medicale. Iar, la plecare, acesta ţine să adauge:

„De aici mă îndrept direct spre postul de poliţie din Mintiul Gherlii, unde voi depune plângere pe numele acestui indivit deplasat! Poate cu acest prilej o să-şi revină odată şi îşi va stâmpăra teribila lui ură personală la adresa mea!” După care salută politicos şi părăseşte instituţia medicală clujeană, sprijinit de braţul puternic al iubitei.

Sorin Grecu