Acasă FEATURED Clujenii iau cu asalt Vivo! după ce magazinele se închid la 18...

Clujenii iau cu asalt Vivo! după ce magazinele se închid la 18 în oraș

122
0

Restricțiile din ultimele zile i-au luat prin surprindere pe clujeni. Totuși, s-au adaptat repede, iar când în Cluj-Napoca se închid magazinele la 18.00, ei fug pentru cumpărături la Vivo! Totuși, în rândul angajaților din mall-uri există o nesiguranță.

Conform datelor oficiale oferite de Direcția de Sănătate Publică, rata medie de infectare la Cluj-Napoca depășește pragul de 8 cazuri la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că magazinele continuă să se închidă la ora 18 în timpul săptămânii, iar circulația este restricționată după ora 20.

Deși aceste măsuri sunt valabile în municipiu, nu se poate spune același lucru despre Florești, unde rata infectărilor încă nu a depășit numărul critic de 7,5 la mia de locuitori. Astfel, atât magazinele din comună, cât și cele din Vivo mall, localizat în afara Clujului, au programul de funcționare în timpul săptămânii până la ora 21.

CITEȘTE ȘI:

Comuna Florești se apropie de noi restricții! Rata de incidență a ajuns la 7.26

„Așteptăm în fiecare zi să vedem dacă ne apare notificare de la mall să închidem mai devreme. Dacă nu ne anunță nimic, ținem deschis până la 21. E cam aiurea, pentru că nu putem fi siguri de programul pe care îl vom avea, dar nu avem ce face, asta e situația și trebuie să ne conformăm”, a spus o angajată a donuteriei din Vivo.

„Atât programul de funcționare, cât și politica de la Iulius sunt oricum diferite de Vivo, cu sau fără restricții.”, a fost părerea unei doamne de la info point-ul din Iulius.

Cumpărăturile continuă după ora 18

Chiar dacă magazinele se închid mai devreme în municipiu, asta nu îi oprește pe clujeni să vină la Vivo pentru a-și face cumpărăturile.

„Mall-ul a fost mai aglomerat decât este de obicei în timpul săptămânii și asta pentru că magazinele se închid în oraș la 18, iar lumea vine aici să mai cumpere ce are nevoie.”, a declarat unul dintre paznicii de la Carrefour.

De asemenea, mulți dintre angajații mall-ului locuiesc în Cluj-Napoca, aceștia fiind nevoiți să lucreze după programul stabilit pentru Florești, urmând să ia autobuzul spre casă după ora 20, când nu ar trebui să se mai circule în Cluj.

„Colegele de la Iulius închid la 18, iar eu trebuie să stau până la 21. Ideea e că și eu locuiesc în Cluj, deci a trebuit să cer adeverință de la șef, ca să fiu motivată cu deplasarea spre casă. Nu mi se pare că are sens ce se întâmplă, Vivo face practic parte din Cluj, deci ar trebui să fie aceleași măsuri și aici.”, a explicat o angajată de la standul de Bubble Tea.

Se schimbă măsurile la o distanță de doar 2 kilometri, iar locuitorii Clujului continuă să circule de nevoie sau din obișnuința de a face cumpărăturile seara. În aceste condiții se ridică întrebarea cât de eficiente sunt aceste restricții pe care autoritățile le-au hotărât, însă nu pot fi puse în aplicare în mod corespunzător.

Articol scris de Anca Axinte, studentă în anul II, specalizarea Jurnalism, FSPAC