Acasă Politică Donald Trump poate scăpa de judecată. Totul depinde de rezultatele alegerilor din...

Donald Trump poate scăpa de judecată. Totul depinde de rezultatele alegerilor din 2024

71
0
Donald Trump poate scăpa de judecată. Totul depinde de rezultatele alegerilor din 2024
Timp de lectura: 2 minute

În funcție de rezultatele alegerilor din 2024 din SUA, Donald Trump ar putea scăpa de judecată.

Un avocat de-al lui Donald Trump a declarat că fostul președinte american nu ar trebui să fie judecat pentru acuzația că a încercat să anuleze rezultatele alegerilor din 2020 în statul Georgia, dacă va câștiga alegerile de anul viitor.

Comentariile avocatului, Steven Sadow, au fost făcute în timp ce judecătorul care supervizează cazul s-a luptat cu modul în care să stabilească o dată a procesului, având în vedere celelalte încurcături juridice ale lui Trump și campania care se apropie. Trump este favorit pentru nominalizarea republicană pentru a-l provoca pe președintele democrat Joe Biden în alegerile din 2024.

Foto: Agerpres

Sadow a declarat că, dacă Trump va câștiga alegerile, va încerca să amâne procesul până după ce va părăsi funcția, argumentând că ar interfera cu responsabilitățile sale de președinte.

Patru urmăriri în același timp

Trump, care se confruntă cu patru urmăriri penale simultane la nivel statal și federal, a încercat în mod repetat să amâne procesele împotriva sa până după alegerile din 5 noiembrie 2024. Comentariile lui Sadow arată cum Trump ar putea folosi campania sa și un posibil al doilea mandat de patru ani pentru a amâna aceste cazuri, chiar și în instanțele de stat, unde nu s-ar putea grația singur și nu ar avea control asupra urmăririi penale.

Procurorul districtual din comitatul Fulton, Fani Willis, a cerut săptămâna trecută ca procesul din Georgia să înceapă în august 2024, un calendar care ar prelungi probabil procedurile până în ziua alegerilor și la începutul anului 2025.

Foto: Agerpres

”Care ar fi răspunsul statului că desfășurarea acestui proces în ziua alegerilor reprezintă o interferență electorală?”, i-a întrebat judecătorul Scott McAfee pe procurori.

”Procurorul districtual a spus clar că nu are niciun interes să intervină sau să se implice în aceste alegeri prezidențiale. Singurul ei obiectiv este să ducă acest caz mai departe”, a declarat procurorul Nathan Wade în timpul audierii.

Trump refuză luna august

Trump s-a opus procesului propus pentru luna august.

”Vă puteți imagina această noțiune, candidatul republican la președinție să nu poată face campanie pentru președinție pentru că se află, într-o formă sau alta, într-o sală de judecată pentru a se apăra?”, a întrebat Sadow în timpul audierii.

Trump și cei 14 inculpați au pledat nevinovați la acuzații de șantaj și alte acuzații ca parte a ceea ce procurorii susțin că a fost o schemă coordonată pentru a inversa înfrângerea la limită a lui Trump în Georgia după alegerile din 2020.

Foto: Agerpres

Patru dintre cei 19 inculpați inițiali au pledat vinovați la acuzații mai puțin grave în schimbul acceptării și cooperării cu procuratura.

McAfee nu a stabilit vineri o dată a procesului, dar și-a exprimat scepticismul că toți cei 15 inculpați rămași ar putea fi judecați împreună, conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Articolul precedentRomânia triumfă în mod clar în primul meci la Campionatul Mondial din 2023. Pera: Echipa României a fost superioară
Articolul următor„Ce naiba se întâmplă?” Particule de energie ultra-înaltă au fost detectate căzând pe Pământ dinspre o zonă aparent vidă