Acasă Eveniment EXCLUSIV: Fetiţă bătută şi înfometată, recuperată dintr-o casă din Suceagu! Mama plecase...

EXCLUSIV: Fetiţă bătută şi înfometată, recuperată dintr-o casă din Suceagu! Mama plecase cu iubitul

879
1
Fetita batuta si infometata in localitatea clujeana Suceagu.
Fetita batuta si infometata in localitatea clujeana Suceagu.
Timp de lectura: 3 minute

Grea viaţă pentru doi bunici din Cluj-Napoca!.Fiul lor se află în puşcărie iar nepoţica, în vârstă de cinci ani, le-a fost luată şi dusă de către mama naturală, pentru câteva zile, în localitatea Suceagu, unde femeia trăieşte în concubinaj cu un alt bărbat, tată a patru copii.

Mare a fost însă şocul bunicilor fetiţei când au auzit că, de câteva zile, nepoţica lor stă în casă, ruptă de foame, alături de copiii concubinului norei lor, iar aceasta plecase din localitate cu iubitul!

Rareori am întâlnit o tristeţe mai adâncă, întipărită pe chipul a doi bunici, decât cea a soţilor Ludovic şi Ecaterina din Cluj-Napoca. Miercuri, 28 aprilie, aceştia şi-au făcut apariţia, pe holurile I.M.L.Cluj, ţinând de mână o zgâtie de fată, frumuşică şi vioaie, în vârstă de cinci ani. Mărturiseşte bărbatul, supărat la culme:

“Băiatul meu – deci tatăl fetiţei – se află în închisoare de ceva vreme, iar mama ei naturală, Mariana, a aflat acest lucru. Divorţul lor încă nu a început, din motivele pe care vi le-am spus, dar mai trebuie să ştiţi ceva: mama şi-a părăsit fetiţa, de pe la vârsta de doi ani şi, timp de trei ani, nici n-a dorit s-o vadă!

Aşa că am crescut-o noi, iubind-o ca pe lumina ochilor noştri, mai ales fiindcă eu sunt tatăl altor trei băieţi, pe lângă părintele ei… Iar acum, Marianei i s-a activat, brusc, dragostea de mamă şi ne-a cerut să i-o lăsăm pe Andreea pentru o săptămână, ca să se familiarizeze cu cei patru copii ai concubinului ei, un taximetrist care deţine o casă în satul Suceagu. N-am avut ce face şi i-am predat-o pe micuţă, deşi presimţeam că nu se va termina bine treaba asta!”

Dl. Ludovic se opreşte pentru o clipă din povestire, pentru a observa efectul vorbelor sale asupra mea, după care continuă:

“Şi de o săptămână fetiţa se afla acolo, când am primit un telefon, de la nişte săteni, că fetiţa e abandonată în casă, murdară, desculţă şi flămândă, împreună cu ceilalţi patru copii ai taximetristului. Iar cea care are grijă de toţi micuţii e una din fiicele acestuia, în vârstă de numai unsprezece ani.

Şi ne-am uitat, repede, pe pagina de Facebook a norei noastre şi am văzut că face, nepăsătoare, live-uri de undeva, de prin Moldova, în timp ce fetiţa ei moare de foame. Şi, imediat, ne-am urcat într-o maşină şi am dat fuga până acolo. Am găsit-o exact în condiţiile în care mi s-a spus.  În plus, Andreea era şi bătută, avea urme de lovituri pe faţă şi  pe corp! A izbucnit în plâns, când ne-a văzut – şi-atâta a mai putut striga: tata, tata.”

La rândul său, Andreea, care asista cu ochi măriţi la discuţia noastră, a ţinut morţiş să precizeze: “M-a bătut cu mătura o fetiţă de patru ani!”

Citește și: Bătut și amendat de poliție la Bonțida. Apoi a primit țigări și bere

Între timp, apare medicul legist şi, încă din prima clipă, se iveşte un impediment major: pentru a se respecta legea, copilul trebuia să fie însoţit de unul dintre părinţi, nu de către bunici – iar aceştia, eventual, având asupra lor o procură de la un părinte sau o ordonanţă, emisă de către poliţie.

Cu toate acestea, legiştii au consultat-o pe fetiţă urmând ca în momentul sosirii ordonanţei să trimită rezultatul constatărilor către organul de urmărire penală. Deloc dezarmat şi nedispus să cedeze, dl. Ludovic concluzionează, înainte de a părăsi instituţia medicală clujeană:  

“Intenţionăm – când va avea loc şi divorţul dintre Mariana şi fiul meu – s-o decadem pe mamă din drepturile părinteşti şi s-o creştem pe micuţă, ca şi până acum. Nu că am avea nevoie de bani dar, aflaţi, tot mama naturală este cea care îi ridică alocaţia şi, din ea, nici măcar o dată nu i-a cumpărat o ciocolată sau ceva!

Iar acum, când ieşim de aici, ne îndreptăm direct spre sediul Poliţiei din Baciu, să-i urgentăm cumva pe poliţişti, să emită ordonanţa necesară, pentru ca plângerea noastră împotriva norei să-şi urmeze, cât mai repede, cursul”…

P.S. A doua zi, pe 29 aprilie, primesc un telefon de la dl. Ludovic. Acesta, la fel de indignat, îmi mărturiseşte următoarele: “Nu am reuşit nimic la sediul Poliţiei din Baciu… Cei de acolo, teribil de comozi, mi-au repetat aceeaşi poezie, ca şi cei de la I.M.L., că noi, nefiind părinţi, nu pot nici ei acţiona în vreun fel la sesizarea noastră… Însă mi-am sunat avocatul şi acesta s-a arătat teribil de uimit de reacţia poliţiei, aşa că va face el o cerere în acest sens – mâine sau, cel târziu, după sărbători –  pentru ca să nu se piardă dovada agresiunii comise asupra Andreei”!

Sorin Grecu

Articolul precedentFlorești: Prima mașină confiscată pentru depozitare ilegală de deșeuri
Articolul următorAuchan se implică în dotarea și amenajarea sălii de mese a Liceului Tehnologic Special pentru Deficienţi de Auz Cluj-Napoca