Acasă Ultima Oră GHERLA: Femeie de 76 de ani care a așteptat 5 ore ambulanța...

GHERLA: Femeie de 76 de ani care a așteptat 5 ore ambulanța să o ducă la UPU, a decedat a doua zi

149
1
ambulanta
ambulanta
Timp de lectura: < 1 minut

Dramă într-o familie din Sic, după ce o femeie care a așteptat o ambulanță timp de 5 ore pentru a fi transferată la UPU Cluj, a murit a doua zi, la Spitalul Municipal Gherla.

O vârstnică din Sic a așteptat, la Spitalul Municipal Gherla, timp de cinci ore ca să fie preluată de o ambulanță și transferată la Unitatea de Primiri Urgențe Cluj. Volumul mare de cereri de testare COVID ar cauza întârzierii ehipajului medical. 

În seara zilei de 10 ianuarie, femeia în vârstă de 76 de ani din Sic a fost transportată cu ambulanța la Spitalul Municipal din Gherla, deoarece acuza dureri abdominale. Femeia a fost transportată la spital în jurul orei 19, scrie Gherla Info.

Medicii din Gherla au luat decizia trimiterii la Unitatea de Primire Urgențe Cluj-Napoca, pentru mai multe investigații. Nepoata femeii a povestit pentru sursa citată că bunica sa ar fi fost ținută mai mult de cinci ore în containerul de la intrarea în spital, din cauză că nu sunt mașini disponibile pentru a o transfera, și că deși femeia acuza dureri, aceasta nu ar fi primit mai multă atenție din partea personalului medical. „Mi-au spus că o monitorizează pe camera video de supraveghere. Am cerut să-i dea măcar un calmant, au zis că nu se poate, iar doctorul a vorbit urât”.

Ambulanța a ajuns după cinci ore!

După ore de așteptare, femeia a fost preluată de ambulanță la miezul nopții și transportată la Unitatea de Primiri Urgențe din Cluj.

„De la spitalul din Gherla s-a solicitat efectuarea unei tomografii la cap”, a declarat Flavia Topan, purtătorul de cuvânt al UPU Cluj, pentru publicația citată.

Articolul precedentPersoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile vor fi vaccinate anti-COVID în etapa a doua
Articolul următorO treime dintre pacienții Covid-19 se întorc în spital, în următoarele 5 luni, cu boli de inimă, de ficat sau cu diabet