Acasă FEATURED Încă o moarte suspectă în Rusia. Fotograful Dmitri Markov realizase poza devenită...

Încă o moarte suspectă în Rusia. Fotograful Dmitri Markov realizase poza devenită simbol al persecuției lui Navalnîi

124
1
Încă o moarte suspectă în Rusia. Fotograful Dmitri Markov realizase poza devenită simbol al persecuției lui Navalnîi
Timp de lectura: < 1 minut

Fotograful rus Dmitri Markov a murit la vârsta de 41 de ani, a transmis presa locală din Pușkino, orașul său natal, citând apropiați ai acestuia. Markov, care făcea fotografii cu un iPhone, a devenit celebru pentru că surprindea în imaginile sale esența vieții de zi cu zi din Rusia. Fotografia cu un ofițer de poliție mascat care stă sub un portret al președintelui Vladimir Putin a devenit un simbol al protestelor din 2021, împotriva persecuției lui Alexei Navalnîi, scrie Meduza.

Markov a realizat fotografia cu polițistul mascat în februarie 2021, într-o secție în care a ajuns după ce a fost ridicat de la proteste.

Fotografia a fost vândută pentru 2 milioane de ruble (21.760 de dolari) în cadrul unei licitații online, iar banii obținuți au fost donați oamenilor arestați sau amendați în timpul mitingurilor de susținere a lui Navalnîi.

Markov, fotograf și activist, s-a născut în 1982 la Pușkino, în apropiere de Moscova. El fusese în timpul vieții sale dependent de droguri. Acesta a făcut voluntariat într-un orfelinat și apoi a lucrat în cadrul unei organizații caritabile care ajută persoanele cu dizabilități, transmite Moscow Times.

Fotograful a murit în aceeași zi cu Alexei Navalnîi, cel a cărui cauză o susținuse de-a lungul timpului.

Articolul precedentEveniment gratuit despre realizarea unui site de succes: Creators.talks, S01E03
Articolul următorPiesa care a rupt internetul în două. Cine este Erika Isac, „tupeista” adulată de femei și înjurată de bărbați. „Ia-te-n gură cu mine ca să vezi cât sunt de doamnă!”