Acasă FEATURED MAE: România se alătură demersurilor internaţionale de a expune încercările Rusiei de...

MAE: România se alătură demersurilor internaţionale de a expune încercările Rusiei de a influența alegerile din state democratice

156
0
MAE: România se alătură demersurilor internaţionale de a expune încercările Rusiei de a influența alegerile din state democratice
Timp de lectura: < 1 minut

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că se alătură Regatului Unit în demersul de a expune public şi a condamna încercările repetate ale Rusiei de a influența procesele politice şi electorale din state democratice. România a susţinut, de asemenea, adoptarea unei declaraţii a Uniunii Europene pe această temă, relatează News.ro.

„România îşi exprimă îngrijorarea faţă de utilizarea în creştere, la nivel global, a operaţiunilor cibernetice în context electoral, amplificate de interferenţă în spaţiul informaţional, în scopul de a submina procesele democratice şi încrederea în autorităţi în statele care împărtăşesc aceleaşi valori şi aspiraţii”, arată un comunicat al MAE.

„În acest sens, considerăm deosebit de relevantă şi expunerea recentă în Republica Moldova a acţiunilor de interferenţă hibridă vizând alegerile locale din noiembrie 2023. Manifestăm îngrijorare faţă de amploarea şi complexitatea acestor acţiuni, pe care le considerăm inacceptabile”, potrivit comunicatului.

Astfel de activităţi contravin normelor de comportament responsabil în spaţiul cibernetic, agreate de toate statele membre ONU, potrivit MAE.

”Subliniem importanţa respectării depline a acestora, în vederea menţinerii stabilităţii şi prevenirii conflictelor”, transmit reprezentanţii MAE.

Articolul precedentBiden avertizează că ajutorul pentru Kiev „nu mai poate aştepta”: „Dacă Putin reușește să pună mâna pe Ucraina, nu se va opri acolo”
Articolul următorUn câine a rămas timp de 10 săptămâni alături de trupul stăpânului său care a murit într-o drumeție în munți