Acasă Eveniment Memorial în amintirea tinerei Rocsana Șipoș, născut din lacrimi și multă durere

Memorial în amintirea tinerei Rocsana Șipoș, născut din lacrimi și multă durere

0
Rocsana Siposi
Timp de lectura: 2 minute

Familia Șipoș este una foarte cunoscută. Tatăl, Septimiu, e antrenor de tenis de masă, fiul-Rareș Șipoș e un celebru jucător de tenis de masă (dublu campion european) iar fiica-Rocsana era o extrem de talentată jucătoare de volei. Din nefericire, Rocsana nu mai este. Din iulie. Durerea familiei e fără margini. Septimiu e la capătul puterilor, Rareș a vrut să renunțe la sport. Dar tot sportul pare să se agațe de această familie și să îi ofere alinare.

Septimiu Șipoș mi-a spus că s-a pregătit cu tot ce trebuie pentru acest turneu memorial. Cu tricouri cu chipul fetei sale, cu invitații pentru cei pe care vrea să-i aibă lîngă el și cu… inima. Pentru că deși îl doare, inima îi spune că reușita acestui turneu va fi un pas pentru amintirea veșnică a fiicei sale.

Rocsana a părăsit această lume la doar 15 ani, pe 10 iulie 2021

Septimiu ne spune: „A inceput la 6 ani sa joace tenis de masa, deoarece il avea ca model pe fratele ei Rares, care este dublu campion european. La varsta de 11 ani, in urma unei selectii organizate de tehnicienii CS Ioan BANDA, a fost selectionata sa practice volei datorita abilitatilor ei. Din momentul acela a inceput sa se indragosteasca efectiv de volei, care a devenit sportul ei preferat. In decurs de 4 ani a devenit capitan de echipa la CS Ioan Banda si antrenor secund pentru grupa de initiere de la club. Simtind dorinta de a face performanta a continuat sa mearga in paralel la antrenamente atat la CS Ioan Banda cat si la Academia de Volei Parv 11 incepand cu ianuarie 2020- pana in mai 2021, la inceputul lunii iunie 2021 a fost selectionata la grupa de performanta a Liceului cu Program Sportiv Cluj Napoca, mergand zilnic la antrenamentele de performanta, chiar daca ea era la scoala la Liceul Teoretic Georghe Sincai, sectia – matematica informatica. Isi dorea enorm de mult sa ajunga o sportiva de inalta performanta”.

O zi îngrozitoare, 10 iulie, i-a frînt toate visurile

Dar o alta, cea din 25 septembrie, îi va pomeni de-acum numele. Pentru că oameni cu inimă mare au pus în operă un memorial de volei ce-i va purta numele. Un turneu de volei care va aminti, an de an, numele acestei fete cu adevărat speciale, o elevă eminentă și o sportivă căreia nimic nu părea să îi stea în cale.

Astfel, la sediul Liceului cu Program Sportiv din Cluj, strada Arinilor nr 9, va avea loc prima ediție a Memorialului Rocsana Șipoș, în zilele de 25 și 26 septebrie 2021, începînd cu ora 10.00. Sala va fi probabil prea mică pentru emoția pe care o declanșează evenimentul, dar cu siguranță încăpătoare, caldă și primitoare pentru cei care au iubit-o pe Rocsana, pentru cei care n-au cunoscut-o dar au fost impresionați de dramă și pentru cei care mai cred că sportul poate avea și rolul de a închide răni adînci.

Sursa: Ovidiu Blag

Exit mobile version