Acasă Eveniment Posturile vacante din sistemul sanitar vor putea fi ocupate prin concurs, fără...

Posturile vacante din sistemul sanitar vor putea fi ocupate prin concurs, fără să mai fie nevoie de memorandum aprobat în Guvern

191
0
Posturile vacante din sistemul sanitar vor putea fi ocupate prin concurs, fără să mai fie nevoie de memorandum aprobat în Guvern
Timp de lectura: < 1 minut

Premierul Marcel Ciolacu și reprezentanții sindicatelor din domeniul sănătății au convenit, în cadrul consultărilor de la Palatul Victoria desfășurate miercuri, să simplifice procesul de ocupare a posturilor vacante din sistemul sanitar începând din anul următor. Debirocratizarea procedurii va permite ocuparea fiecărui post vacant din sistemul public de sănătate prin concurs, fără a mai fi necesar un Memorandum adoptat în cadrul ședinței de Guvern, conform comunicatului Executivului. Această măsură va simplifica și accelera procesul de ocupare a posturilor în sectorul sănătății.

În plus, reprezentanții Guvernului și cei ai sindicatelor au analizat modalități de atragere a tinerilor medici specialiști în sistemul public de sănătate.

Dezbaterile au inclus și perspectivele referitoare la creșterile salariale pentru personalul medical, împreună cu eliminarea discrepanțelor salariale, în contextul aprobării proiectului de buget pentru anul viitor.

Consultările dintre reprezentanții Guvernului și sindicatele din domeniul sănătății vor continua în perioada următoare.

În cadrul întâlnirii de la Palatul Victoria, alături de premierul Marcel Ciolacu, au fost prezenți vicepremierul Marian Neacșu, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu, secretarul de stat din Ministerul Finanțelor, Mihai Diaconu, precum și consilierii de stat în Cancelaria Prim-Ministrului Carmen Orban și Minel Ivașcu.

Articolul precedentDe aproape un an, echipa medicală condusă de chirurgii Dejeu excelează la Cluj-Napoca
Articolul următorSpania trece de 48 de milioane de locuitori datorită imigrației. Românii se întorc acasă