Acasă Diaspora Șef mafiot italian care a evadat din închisoare folosind cearșafuri, capturat în...

Șef mafiot italian care a evadat din închisoare folosind cearșafuri, capturat în timpul unei cine romantice

105
0
Șeful mafiei italiene care a evadat din închisoare folosind cearșafuri, capturat în timpul unei cine romantice
Timp de lectura: < 1 minut

Un şef al mafiei italiene care a evadat anul trecut dintr-o închisoare de maximă securitate folosind lenjerii de pat a fost capturat în Franţa, au anunţat autorităţile, conform CNN.

Marco Raduano, în vârstă de 40 de ani, șeful mafiei Gargano din regiunea Puglia din sudul Italiei, a fost surprins joi în faţa unui restaurant de lux din Bastia, Corsica, unde era la masă, alături de o femeie, scrie News.ro.

El a fost prins de aceeaşi unitate anti-mafia care l-a capturat pe Matteo Messina Denaro, un alt lider al mafiei care fost fugar timp de aproape trei decenii.

Raduano a fost inclus printre primii 10 cei mai periculoşi fugari de către Europol.

De asemenea, a fost reţinut şi cel care este mâna sa dreaptă, Gianluigi Troiano, care a fugit din arest la domiciliu în 2021, după ce şi-a desprins brăţara electronică. El a fost arestat joi la Granada, Spania, în timp ce ridica un colet.

Operaţiunea comună a fost ordonată de Direcţia regională anti-mafia din Bari, Puglia şi efectuată de carabinieri ai ROS şi comandamentul provincial din Foggia, Puglia. La arestare au cooperat şi Garda Civilă Spaniolă şi Jandarmeria Naţională Franceză, potrivit comunicatului Carabinierilor.

Evadarea lui Raduano prin legarea lenjeriei de pat de la fereastra închisorii în urmă cu mai puţin de un an a fost surprinsă de camerele de supraveghere ale penitenciarului.

Evadarea a durat 16 secunde şi a fugit pe jos fără ca gardienii să sesizeze sau să îl urmărească, ceea ce a dus la o anchetă internă în închisoarea de maximă siguranţă.

Raduano ispăşea o pedeapsă de 24 de ani de închisoare pentru trafic de droguri când a evadat şi a fost condamnat la închisoare pe viaţă în lipsă după evadarea sa, pentru instigarea la uciderea mafiotului Omar Trott într-un bar din Vieste, Italia, în 2017.

Articolul precedentHaz de necaz: „N-a avut Botoșaniul în viața lui lalele și crin imperial”. Soțul angajatei ilegal de primarul PSD Cosmin Andrei spune că orașul a fost împânzit cu florile ei preferate
Articolul următorMetoda ‘Accidentul’ face o nouă victimă: Un bătrân de 82 de ani din Alba, înșelat cu 32.000 de lei!