Acasă FEATURED Ştefan Hruşcă, încoronat cu tilul de Cetăţean de Onoare la Baia Mare:...

Ştefan Hruşcă, încoronat cu tilul de Cetăţean de Onoare la Baia Mare: Omagiul unei voci maramureşene

146
0
Timp de lectura: < 1 minut

Municipiul Baia Mare îşi deschide inima pentru un fiu al Maramureşului, îmbrăcat în straie de colindător şi purtând cu el tradiţiile autentice ale satului românesc. Artistul Ştefan Hruşcă, originar din pitorescul sat Ieud, judeţul Maramureş, a primit cu emoţie şi onoare titlul de cetăţean de onoare al acestui oraş, într-un moment solemn desfăşurat în timpul unui concert de colinde.

Evenimentul a fost încununat de gestul simbolic al viceprimarului Doru Dăncuş, care deţine atribuţiile de primar interimar, de a oferi acest titlu artistului care a dedicat o mare parte a carierei sale promovării şi păstrării tradiţiilor culturale maramureşene. Într-un cadru impregnat de atmosfera festivă a colindelor, Ştefan Hruşcă a fost recunoscut pentru contribuţia sa de excepţie la promovarea şi dezvoltarea culturală a Maramureşului, dar şi a municipiului Baia Mare.

Doru Dăncuş a subliniat importanţa interpretării colindelor în contextul spiritualităţii româneşti, considerând această formă de exprimare ca parte integrantă a patrimoniului cultural al satului românesc. În cuvintele sale, el a evidenţiat că, în ciuda vremurilor moderne care adesea par să excludă tradiţionalul, colindele lui Hruşcă trebuie să rămână ancorate în firescul fibrei maramureşene.

„Imi doresc ca aceste colinde să rămână parte din firescul fibrei noastre maramureşene, chiar dacă adesea vremurile moderne exclud tradiţionalul. Să rămânem mereu ancoraţi în spiritualitatea satului românesc,” a declarat Doru Dăncuş. El a subliniat şi lupta împotriva eforturilor de a şterge tradiţiile şi dragostea de neam şi ţară, pledând pentru păstrarea identităţii culturale în faţa provocărilor timpului.

Ştefan Hruşcă, cunoscut pentru interpretarea sa autentică a colindelor româneşti, a fost prezent la eveniment, aducând cu el nu doar sunetul dulce al tradiţionalelor colinde, ci şi mândria şi respectul faţă de rădăcinile sale. În replică, artistul a mulţumit pentru onoarea primită, subliniind că este o responsabilitate şi o bucurie să fie ambasador al culturii maramureşene.

Articolul precedentPlan de-a dreptul diabolic al unui notar din Mureș: Și-a înjunghiat fosta parteneră și apoi s-a plimbat cu ea în mașină
Articolul următorViermi găsiți în mâncare la Școala de Poliție Cluj. “Nu se simte o diferență în gust”