Acasă Eveniment Ucraina a confirmat că Serghei Mironov, un apropiat al lui Putin, a...

Ucraina a confirmat că Serghei Mironov, un apropiat al lui Putin, a răpit o fetiță ucraineană, modificându-i identitatea și locul de naștere.

202
0
Ucraina confirmă că Serghei Mironov, apropiat al lui Putin, a răpit o fetiță ucraineană și i-a schimbat identitatea și locul nașterii
Timp de lectura: 2 minute

Comisarul pentru drepturile omului din parlamentul ucrainean, Dmitro Lubineț, a confirmat că familia deputatului rus Serghei Mironov a adoptat ilegal un copil ucrainean răpit dintr-un centru de plasament din Herson și i-a schimbat identitatea, relatează Kyiv Independent.

Pare că tutorele surorii copilului a contactat-o pe Lubineț, solicitându-i ajutorul în găsirea fetei răpite, deoarece dorește să obțină custodia ei.

Copilul, cunoscut anterior ca Margarita Prokopenko, a fost unul dintre cei 48 de copii care au dispărut din Centrul Regional pentru Copii Herson când forțele ruse au preluat controlul asupra orașului, conform unei investigații BBC publicată pe 23 noiembrie.

Conform anchetei, Margarita a fost transportată în Rusia de către Inna Varlamova, soția lui Serghei Mironov, liderul Partidului Rusia Justă și un apropiat al dictatorului rus Vladimir Putin.

Ulterior, Varlamova și Mironov au adoptat-o pe Margarita, care a primit cetățenia rusă și a fost redenumită Marina Mironova, conform informațiilor furnizate de BBC. De asemenea, se presupune că i s-a modificat și locul de naștere, de la Herson, Ucraina, la Podolsk, Rusia.

Potrivit lui Lubineț, acesta este primul caz documentat înregistrat de schimbare a identității unui copil ucrainean adoptat ilegal de un cetățean rus.

IStories, care a investigat și povestea Margaritei, a denumit-o “primul caz documentat de adopție a unui copil ucrainean de către un politician rus cu această influență”.

Margarita are o soră în vârstă de șase ani, care locuiește cu tutorele care l-a contactat pe Lubineț, și un frate în vârstă de trei ani, despre care nu se cunoaște locul unde se află, a adăugat comisarul. Potrivit BBC, și fratele Margaritei a fost răpit din Centrul pentru Copii Herson de oficiali ruși.

“Adoptarea copiilor ucraineni în Federația Rusă este ilegală. Conform legislației internaționale și naționale, străinii trebuie să informeze Ucraina și să obțină acordul pentru adopție”, a scris Lubineț.

“Cu toate acestea, Rusia încearcă să ocolească aceste reguli și să acorde forțat cetățenie rusă copiilor ucraineni, ceea ce reprezintă o infracțiune! Transferul forțat al copiilor dintr-un grup etnic în altul este considerat genocid!”

Acuzațiile împotriva lui Mironov sunt conforme cu afirmațiile potrivit cărora parlamentarii ruși au avut un rol esențial în răpirea forțată a mii de copii din Ucraina.

În martie, Curtea Penală Internațională (CPI) a emis un mandat de arestare împotriva președintelui rus Vladimir Putin, acuzându-l de crime de război, inclusiv deportarea ilegală a cel puțin 100 de copii din Ucraina.

CPI a emis un mandat de arestare împotriva lui Putin sub suspiciunea de deportare ilegală a copiilor și transfer ilegal de persoane de pe teritoriul Ucrainei în Federația Rusă.

De asemenea, instanța a emis mandate de arestare pentru Maria Lvova-Belova, comisarul rus pentru drepturile copilului, pentru aceleași acuzații.

Articolul precedentEste oficial: Cătălin Cherecheş și-a pierdut fotoliul de primar.Prefectul de Maramureș a emis ordinul
Articolul următorTransilvania SteakHouse, fără avize! Avram Gal: Sunt frumos și vreau profit