Acasă Ultima Oră Vaccin Moderna: Românii reprogramați vor fi vaccinați cu noul ser de la...

Vaccin Moderna: Românii reprogramați vor fi vaccinați cu noul ser de la Moderna

108
0
vaccin moderna

Vaccin Moderna – serul pe care îl vor primii românii care au fost reprogramați pentru vaccinarea împotriva COVID-19.

Începând cu data de 1 februarie, în România începe vaccinarea cu serul realizat de compania americană Moderna. Astfel, persoanele care au fost reprogramate peste cel puțin 10 zile vor fi vaccinate cu noul ser de la Moderna.

Vaccin Moderna pentru cei reprogramați

Cei reprogramați vor fi vaccinați cu serul de la compania americană începând cu 28 ianuarie.

„Începând cu data de 1 februarie a.c., la nivelul centrelor de vaccinare din România, va începe administrarea vaccinului Moderna pentru care rapelul se realizează la 28 de zile. Totodată, începând cu data de 28 ianuarie a.c., se pune în aplicare procesul de reprogramare a persoanelor incluse în Etapa a II-a de vaccinare din categoria domenii esențiale”, se arată într-un comunicat al CNCAV.

„În ceea ce privește reprogramarea persoanelor din Etapa a II-a din categoria domenii esențiale, aceasta se face prin intermediul platformei informatice, în ordinea realizării programărilor inițiale, la centrele de vaccinare unde acestea erau programate inițial. CNCAV a formulat deja noile cerințe operaționale către Serviciul de Telecomunicații Speciale, astfel încât procesul de reprogramare să se desfășoare optim. Toate persoanele ce vor fi reprogramate vor fi înștiințate prin SMS și e-mail unde vor fi specificate noile date și intervale orare pentru administrarea vaccinului. De asemenea, prin e-mail vor primi o nouă recipisă care conține noile date de programare, existând, totodată, posibilitatea de vizualizare a recipisei în secțiunea „Programările mele”, direct în platformă”, mai arată CNCAV.

Astăzi, premierul Florin Cîțu a declarat că România primește săptămânal 14.000 de doze de vaccin anti-Covid de la compania Moderna, însă administrarea vaccinului nu a început încă, deși campania de vaccinare a întâmpinat probleme din cauza reducerii cantității de vaccin livrate de Pfizer/BioNTech.

CITEȘTE ȘI:

CORONAVIRUS | Se reintroduc măsurile restrictive în municipiul Bistrița: Restaurantele, barurile, cafenelele și sălile de jocuri de noroc, se reînchid