Florin Rusu a început munca de livrator în anul 2021, în plină pandemie de COVID-19. Această schimbare radicală vine după aproape două decenii petrecute în Italia, unde și-a desfășurat activitatea ca șofer pe camionetă. Cu toate că munca de livrator este solicitantă și plină de provocări, Florin nu regretă nicio clipă decizia de a se întoarce în țară pentru a fi alături de familie și prieteni.
„Este greu, foarte greu. Poliția locală nu te înțelege. Vorbesc de parcări. Ei, cei din Poliția locală, nu te înțeleg. Nu pot lăsa mașina la un kilometru (de cerere – n.r.) și de acolo să vin pe jos cu mâncarea. Nu e deloc reglementată chestia asta și e o mare problemă”, a mărturisit Florin Rusu cu privire la provocările întâlnite în munca sa de livrator.
În ciuda dificultăților, Florin apreciază beneficiile job-ului de livrator la Glovo, inclusiv programul flexibil și bonusurile oferite de companie. Despre veniturile sale, el spune: „Dacă lucrezi 10 ore pe zi, poți face 20-25 sau chiar 30 de livrări pe zi. Au fost zile când am făcut peste 30 de livrări pe zi, iar atunci se dau și bonusuri frumoase.”
Florin Rusu a dezvăluit și detalii despre veniturile fluctuante ale unui livrator, ținând cont de orele muncite sau de numărul de comenzi primite. „Fără să pun cheltuielile pe benzină, ulei, frână și celelalte taxe și impozite, ca idee, într-o săptămână am făcut 3.600 de lei. Asta a fost la sfârșitul anului trecut. Dar de aici trebuie scoase cheltuielile pe taxa de aplicație, impozite.”
Cu toate acestea, Florin subliniază că job-ul de livrator a devenit oportunitate pentru diverse categorii de persoane în timpul pandemiei: „Meseria asta a fost o „gură de aer” și pentru studenți, și pentru persoanele în vârstă, chiar de 60 – 70 de ani. În caz că nu te mai primește nicio firmă.”