Acasă National România triumfă în mod clar în primul meci la Campionatul Mondial din...

România triumfă în mod clar în primul meci la Campionatul Mondial din 2023. Pera: Echipa României a fost superioară

106
0
Victorie clară pentru România în meciul de debut la CM 2023. Pera: România a fost echipa mai bună astăzi
Timp de lectura: 2 minute

România a obținut o victorie importantă în primul meci la Campionatul Mondial de handbal în Danemarca, Norvegia și Suedia.

Florentin Pera, antrenorul echipei naționale de handbal feminin, a remarcat calitatea jocului echipei sale după victoria solidă împotriva Chile, scor 44-19. Într-o conferință de presă, el a evidențiat performanța echipei și s-a declarat satisfăcut de succesul elevelor sale.

“Consider că România a fost echipa mai bună astăzi. Am avut o primă repriză excelentă, obținând un avantaj semnificativ care ne-a adus victoria. Sunt mulțumit și că am putut da șansa tuturor jucătoarelor să intre în teren”, a afirmat Pera.

Tricolorele au dominat prima repriză, încheind-o cu un avans de 19 goluri (25-6). În partea secundă, echipa sud-americană a redus diferența, însă România a controlat jocul în mare parte. Eliza Buceschi a fost desemnată cea mai bună jucătoare a meciului.

Florentin Pera a subliniat importanța concentrării pentru următorul meci, cel cu Serbia, programat duminică.

“Am început bine acest Campionat Mondial, atmosfera în echipă este pozitivă, iar acum ne concentrăm pe următorul joc, cu Serbia”, a explicat Pera.

În celălalt meci din grupă, Danemarca s-a impus în fața Serbiei, scor 25-21 (10-12).

Următoarele partide din faza grupelor vor avea loc duminică și marți. România se va confrunta cu Serbia (pe 3 decembrie) și Danemarca (pe 5 decembrie). Primele trei echipe clasate în grupă se vor califica în faza următoare, bazându-se și pe punctele acumulate între ele.

România a fost prezentă la toate cele 26 de ediții ale Campionatului Mondial de handbal feminin și deține un palmares cu un titlu mondial (1962), două medalii de argint (1973, 2005) și una de bronz (2015). La ediția precedentă, echipa României s-a clasat pe locul 13.

Obiectivul pentru actuala ediție a Campionatului Mondial este obținerea unui loc între primele 1-7, pentru a se califica la turneul preolimpic, conform Agerpres.

Articolul precedentAu murit cinci ostatici în Fâșia Gaza. Armata israeliană a confirmat cifra
Articolul următorDonald Trump poate scăpa de judecată. Totul depinde de rezultatele alegerilor din 2024