Acasă Curiozități Vosgi: nu toată lumea este în favoarea reintroducerii acestei păsări pe cale...

Vosgi: nu toată lumea este în favoarea reintroducerii acestei păsări pe cale de dispariție

86
0
Vosgi: nu toată lumea este în favoarea reintroducerii acestei păsări pe cale de dispariție
Timp de lectura: < 1 minut

Cocoșul de munte, un simbol al masivului Vosges, se confruntă cu un risc critic de dispariție în regiune. Pentru a rezolva această problemă, parcul regional Ballons are în vedere un program de reintroducere prin importul de păsări din Norvegia, unde acestea prosperă.

Această idee a stârnit dezbateri în rândul conservaționiștilor și al pasionaților de animale sălbatice. Cocoșul de munte, cunoscut pentru penajul său negru ca jetul, a cunoscut un declin accentuat în regiunile Alpilor, Vosges și Jura, în mare parte din cauza vânătorii, a schimbărilor climatice și a distrugerii habitatului.

În timp ce populația din Pirinei rămâne relativ stabilă, cu aproximativ 6000 de păsări, situația din Vosgi este dezastruoasă. În Hautes-Pyrénées, eforturile de conservare a cocoșului de munte lipsesc.

În mod surprinzător, vânătoarea de păsări a fost permisă timp de patru săptămâni, de două ori pe săptămână, în ciuda amenințării iminente de dispariție. Parcul Ballons des Vosges își propune să consolideze populația de cocoși de munte prin importul de păsări din Norvegia, o acțiune care așteaptă aprobarea prefecturii regionale.

În timp ce Liga pentru protecția păsărilor sprijină această inițiativă, alte grupuri susțin că Vosges nu dispune de condițiile necesare pentru refacerea speciei.

Acestea subliniază că numărul de exemplare în scădere, habitatele sărace și amenințările din partea prădătorilor, cum ar fi mistreții, reprezintă obstacole majore în calea supraviețuirii cocoșului de munte în regiune.

Articol interesant? Dă-l mai departe!

Articolul precedentContraceptivele și riscul de tumori cerebrale: cele mai recente descoperiri
Articolul următorTragedie în Săptămâna Mare. Un autobuz care transporta credincioşi de Paşte a căzut de pe o stâncă: 45 de morţi în Africa de Sud