Acasă Economie 10 milioane de litri de bere vor fi aruncați pentru că nu...

10 milioane de litri de bere vor fi aruncați pentru că nu au mai fost băuți din cauza pandemiei

524
0
Timp de lectura: < 1 minut

Asociația berarilor din Franța a anunțat miercuri că 10 milioane de litri de bere, care ar putea umple 4 piscine olimpice, vor fi aruncați,  pentru că nu au fost consumați din cauza măsurilor de izolare și urmează să expire, informează fr24news.com.

Această cantitate este compusă în mare parte din bere artizanală, care are un preț mai ridicat însă este deseori nepasteurizată, drept urmare se strică mai repede decât cea obișnuită, a explicația asociația Brasseurs de France.

“Aceste beri au un conținut mare de hamei și dacă sunt păstrate prea mult timp, când petrec 2-3 luni în depozit, își pierd aroma, gustul și mirosul”, a declarat Maxime Costilhes, șeful asociației, pentru AFP.

Barurile, restaurantele și cafenelele sunt închise în Franța, turismul s-a oprit, iar festivalurile s-au anulat. Chiar dacă țara este renumită pentru vinuri, vânzările de bere au crescut datorită sortimentelor artizanale.

Cifra de 10 milioane a fost obținută pe baza datelor oferite asociației de 300 de berari, care produc 98% din berea franceză. Deși reprezintă o mică parte din cantitatea de 22,5 milioane de hectolitri care ar urma să fie produsă de berarii francezi în 2020, berea irosită va aduce pagube de milioane de euro producătorilor.

Articolul precedentPublicația germană Die Ziet: Romania distruge cele mai vechi păduri pe care le are Europa
Articolul următorVIDEO: Cum arată cel mai scump apartament din Cluj. Are piscină interioară și aparține unui cunoscut afacerist din Dej