Acasă Diaspora Anglia: Români mascați, spargere la un magazin de electronice închis pe perioada...

Anglia: Români mascați, spargere la un magazin de electronice închis pe perioada pandemiei. Au plecat cu laptopuri și telefoane de zeci de mii de lire

571
0
Timp de lectura: < 1 minut

Mai mulți români care purtau măști, pentru a nu fi identificați, au spart un perete de cărămidă pentru a ajunge în interiorul unui magazin de electronice, de unde au plecat cu marfă de 80.000 de lire sterline.

Marian Ghiță și Cristian Rusu au făcut parte dintr-un grup de patru bărbați care au dat o spargere la un magazin PC World al Curry, din Old Shoreham Road, Hove.

Gașca de infractori a furat laptopuri și telefoane mobile în valoare de zeci de mii de lire sterline, scrie The Argus.

Aceștia nu știau însă că furaseră și un telefon care era urmărit, drept urmare au fost urmăriți de poliție și arestați în timp erau într-un autoturism pe autostrada A23.

Ghiță și Rusu au susținut că datorau bani pe care îi împrumutaseră pentru a putea să cumpere mâncare.

Cei doi au recunoscut furtul în fața Curții Coroanei din Hove, iar acum se confruntă cu extrădarea.

Ghiță, 44 de ani, care are antecedente penale pentru trafic de persoane, mai fusese condamnat la șase ani de închisoare, în 2011.

Spargerea a avut loc la 5.30 dimineața, pe 17 martie magazinul fiind închis înainte de anunțarea restricțiilor guvernamentale.

Polițiștii au descoperit că o gaură mare care fusese făcută în peretele de cărămidă din spatele magazinului, prin care spărgătorii intraseră.

Camerele de supraveghere au arătat patru persoane, toate cu fețele acoperite și cu mănuși în mâini.

Ghita a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare, iar Rusu la doi ani.

Articolul precedentSalvare miraculoasă a unei femei din Dej, care a căzut în gol 100 de metri în Munții Rodnei. VIDEO
Articolul următorZIUA PROTESTATARĂ CU SPARANGHEL ȘI SUSȚINĂTOARE A FAMILIEI TRADIȚIONALE, NOAPTEA VIDEOCHATISTĂ CARE SE MÂNGÂIE PE BANI