Acasă FEATURED Au spus că nu vor mai da amenzi, dar cifrele MAI arată...

Au spus că nu vor mai da amenzi, dar cifrele MAI arată altceva. Sindicaliștii din poliție avertizează că vor răspunde doar solicitărilor de urgență la 112, în semn de protest față de înghețarea salariilor bugetarilor

89
0
au-spus-ca-nu-vor-mai-da-amenzi,-dar-cifrele-mai-arata-altceva.-sindicalistii-din-politie-avertizeaza-ca-vor-raspunde-doar-solicitarilor-de-urgenta-la-112,-in-semn-de-protest-fata-de-inghetarea-salariilor-bugetarilor

Bătălia cifrelor în protestul polițiștilorEMBED VIDEO
LINK CU VIDEO


Embed:


Link:

Din 11 ianuarie, polițiștii nu au mai dat amenzi, ci doar avertismente, iar din această săptămână nu i-au mai verificat nici pe cei aflați în carantină. Totul pentru a protesta față de înghețarea salariilor bugetarilor. Cel puțin, așa susțin sindicaliștii.

Datele Ministerului de Interne arată altceva.

Monica Dajbog, purtător de cuvânt al MAI: “În ultimele șapte zile, structurile MAI, împreună cu alte autorități, au desfășurat aproximativ 10.600 de acțiuni de control la nivelul întregii țări cu privire la modul în care sunt respectate măsurile de protecție sanitară, fiind desfășurate cu peste 2.000 de acțiuni de control în plus față de săptămâna precedentă. Verificările s-au concentrat pe zonele cu risc epidemiologic ridicat și obiectivele supuse restricțiilor. Au fost aplicate aproximativ 34.700 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 6,3 milioane de lei.”

Potrivit sindicaliștilor, multe sancțiuni ar fi fost aplicate de personalul care de obicei nu prea mai iese pe teren.

Unii agenți care participă la protestul sindical acuză că șefii ar face presiuni asupra lor să-i verifice pe cei aflați în carantină.

Dacă nu vor ajunge la un acord cu șefii din Ministerul de Interne, sindicaliștii din poliție anunță că, de săptămâna viitoare, vor răspunde doar solicitărilor de urgență primite prin 112.