Acasă Administrație Autostrada Transilvania: Cel mai important constructor amenință Guvernul cu oprirea lucrărilor

Autostrada Transilvania: Cel mai important constructor amenință Guvernul cu oprirea lucrărilor

334
0
Autostrada Trasilvania
Autostrada Trasilvania
Timp de lectura: 2 minute

Autostrada Transilvania: UMB, cel mai puternic constructor din România, oprește lucrul pe toate șantierele! Sunt în pericol 7 proiecte care împreună depășesc 140 de kilometri, adică mai bine de O TREIME (aproape 36%) din totalul de 391 kilometri de autostradă și drum expres veritabil pe care România are în prezent contracte de execuție semnate.

Constructorul a luat această decizie din cauză că autoritățile le promit constructorilor, nu doar celor de la UMB, de peste jumătate de an că guvernul va adopta prin OUG formula polinomială de ajustare a prețului contractelor, dar nu a făcut nimic în acest sens până acum.

BREAKING NEWS: Autostrada Transilvania în pericol! UMB oprește lucrul pe toate șantierele! 1

„UMB oprește lucrul pe toate șantierele! Unul dintre cei mai importanți antreprenori generali de pe proiectele majore de infrastructură rutieră a luat o decizie fără precedent: începând de luni, 11 iulie 2022, nu își va mai chema oamenii la muncă. Săptămâna curentă este una de odihnă, conform procedurilor interne, angajații UMB lucrând 14 ore pe zi plus sâmbetele.

Sunt în pericol 7 proiecte care împreună depășesc 140 de kilometri, adică mai bine de O TREIME (aproape 36%) din totalul de 391 kilometri de autostradă și drum expres veritabil pe care România are în prezent contracte de execuție semnate!

Excepție face doar DEx12 Centura Slatina, acolo unde cei de la UMB sunt foarte aproape de final și au confirmat că vor continua astfel încât să dea drumul la trafic în jurul datei de 28 iulie.

Motivul? Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere le promite constructorilor, nu doar celor de la UMB, de peste jumătate de an că guvernul va adopta prin OUG formula polinomială de ajustare a prețului contractelor, arată clujcapitală.ro.

Dar una este să promiți, alta este să faci. Așa că, până la noi ordine, cei de la UMB joacă tare și intră într-un soi de “grevă”, asumându-și niște riscuri contractuale semnificative: penalități de întârziere sau, în caz extrem, pierderea garanției de bună execuție.

BREAKING NEWS: Autostrada Transilvania în pericol! UMB oprește lucrul pe toate șantierele! 2

Situația este FOARTE gravă. Ar fi un dezastru dacă lucrurile ar degenera și s-ar ajunge la încetarea de comun acord sau rezilierea unui singur contract, darămite a tuturor, adică a 36% din totalul kilometrilor de autostradă și drum expres aflați în execuție!”, au transmis cei de la Asociația Pro Infrastructura.

Articolul precedentScenă goală la Primul festival de manele. Clujenii nu s-au înghesuit la Guță și Jador
Articolul următorDe ce tânțarii atacă doar anumiți oameni? Ce NU trebuie să faci pe timp de vară