Acasă Local Distrus dintr-un pumn, pe o terasă din Gilău! Dorea să arate tuturor...

Distrus dintr-un pumn, pe o terasă din Gilău! Dorea să arate tuturor că el stăpâneşte zona!

220
1
Bataie in Gilau
Bataie in Gilau

Bărbat în toată firea, bătut fără milă la Gilău: Aurel Crişan e un bărbat liniştit, în vârstă de 49 de ani,  din comuna  clujeană Gilău. Marţi, acesta a nimerit într-un loc fatidic pentru el: terasa din centrul comunei, unde îşi făcea deja „show-ul” un nou băutor, apărut recent în sat, om de la munte, puternic şi dornic de afirmare.

Şi pentru că Aurel bea singur la masă – şi părea o victimă sigură – după câteva cuvinte pe care i le-a aruncat, noua „vedetă” l-a pocnit pe acesta, la mir – închizându-i, instant, un ochi!

Aurel Crişan aşteaptă, cu aer blând şi supus, în sala de aşteptare a I.M.L.Cluj, să fie poftit în cabinetul de consultaţii pentru a-i fi emis un certificat medico-legal. Are un ochi închis, precis de la o agresiune şi o pungă uriaşă, violacee, dedesubt.

Mărturiseşte că, de vreo două săptămâni un nou venit în comună îl tot tachinează, la crâşmă, şi-l ameninţă cu bătaia, doar pentru că nu-i place mutra lui.

„Ei bine, marţi seară, acesta – nici măcar nu-i ştiu numele – a venit din nou la masa unde beam o bere singur, şi a început să mă ameninţe cu bătaia. Eu n-am făcut nimic deplasat, doar  l-am rugat să mă lase în pace. La care el s-a ambalat şi, fulgerător, mi-a ars un pumn în ochiul drept.

Apoi, ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic, s-a dus la bar şi a continuat să bea, stând acolo în picioare. Eu am chemat poliţia şi aceasta a venit urgent la faţa locului, iar domnul şef l-a legitimat şi l-a întrebat de ce-i face din nou probleme. Se pare că-l ştia, dar individului parcă nici nu-i păsa. Şi, culmea, de frica lui, când au fost întrebaţi de către domnul şef de post, cine a văzut scena, clienţii de pe terasă n-au recunoscut nimic, deşi toţi au fost martori.

Ba, mai mult, unul dintre consumatori mi-a spus să nu-l reclam, fiindcă omul e periculos de tot şi o să-mi învineţească şi celălalt ochi”.

Curând, bărbatul este poftit în cabinetul de consultaţii. Se întoarce, după câteva minute, cu un certificat în care legiştii i-au recomandat între 8 şi 9 zile de îngrijiri medicale. Apoi, împăturindu-şi certificatul, cu grijă, concluzionează:

„Nu am încotro şi o să fac plângere penală pe numele individului care m-a lovit atât de urât. Nu-i normal să-ţi faci propria lege cu pumnul – şi, totul, doar pentru că l-am rugat frumos să mă lase în pace. Aşa ceva este inacceptabil”. După care, cu mult bun simţ, omul îşi ia rămas bun şi părăseşte instituţia medicală clujeană.

Sorin Grecu