Acasă Eveniment EXCLUSIV: Bătut și amendat de poliție la Bonțida. Apoi a primit țigări...

EXCLUSIV: Bătut și amendat de poliție la Bonțida. Apoi a primit țigări și bere

903
1
Batut de politie la Bontida
Batut de politie la Bontida

Scenă incredibilă, duminică, 25 aprilie, în comuna clujeană Bonţida. Valentin, un bărbat de 32 de ani, şi-a făcut curaj cu câteva pahare de tărie şi s-a dus să parlamenteze la casa „fostei”. Însă la apelul femeii a fost săltat de acasă, de către poliţie, doar în şlapi.

Apoi, când să urce în dubă, tânărul s-a lovit la nas în dunga portierei, iar în maşină a încasat şi câţiva pumni. La întoarcere, ca să-l îmbuneze, poliţiştii i-au oferit ţigări şi bere, dar la Spitalul din Gherla medicii i-au pus „capac”: au refuzat să-i elibereze hârtia de ieşire!

Valentin este un bărbat în vârstă de 32 de ani, muncitor în construcţii, domiciliat în comuna Bonţida. Duminică, acesta, după ce a tras câteva pahare, s-a prezentat în faţa casei fostei sale soţii. Are un copil cu aceasta şi a încercat să reglementeze câteva treburi, iar dialogul lor a fost pe un ton ridicat – recunoaşte el, în sala de aşteptare a I.M.L. Cluj, unde omul s-a prezentat în dimineaţa zilei de marţi, 27 aprilie a.c., cu un plasture aplicat pe nas.

Relatează mai departe Valentin:

„După dialogul pe care l-am avut cu fosta soţie, am mers acasă şi m-am culcat. După circa o oră, m-am trezit cu un echipaj de poliţie, de la Iclod, care mi-a cerut să mă legitimez. Le-am spus că buletinul se află în dulapul cu haine de la muncă, taman la Cluj – aşa că le-am arătat captura de ecran cu el.

Am povestit în poarta casei, că m-au chemat afară, iar ei au vorbit frumos cu mine – atâta timp cât a fost martor tata. Dar, după ce tata a intrat  în casă, imediat m-au înhăţat şi m-au târât spre maşină, deşi i-am rugat să-mi permită să-mi iau nişte bani şi să mă încalţ, fiindcă aveam doar şlapi în picioare. Era normal: dacă mă duceau în comuna învecinată, Iclod, unde e postul de poliţie, trebuia să am la mine bani şi să fiu şi eu încălţat, cât de cât. Dar ei n-au ţinut cont de acest lucru şi m-au încătuşat, imediat”.

Citește și: Tânăr din Turda, ATACAT în propria mașină și tâlhărit de doi bărbați

Bărbatul arată mai departe că, la urcarea în maşină l-au lovit cu palma în ceafă, ca să intre mai repede, şi atunci şi-a pierdut echilibrul. A nimerit cu nasul direct în muchia portierei, umplându-se, instantaneu, de sânge… „Aveam mâinile încătuşate şi, în consecinţă, nu m-am putut proteja cu ele” – adaugă Valentin, cu o privire ce inspiră milă. „Apoi, pe maşină, mi-au mai dat vreo trei pumni în stomac. Ajunşi la post, a mai urmat o scenă penibilă, unul dintre ei şi-a desfăcut centura cu pistolul, a pus-o pe masă şi mi-a zis: ”Hai să ne luptăm!”

Bătut de poliție la Bonțida

L-am rugat să-mi permită să dau un telefon, însă el mi l-a confiscat, rapid, şi mi l-a scos pe o măsuţă din hol. Apoi mi-a scris o amendă, în valoare de 50 de lei, pe care m-a obligat s-o semnez. După aia m-au urcat din nou în maşina lor, ca să mă aducă înapoi acasă, la Bonţida. Pe drum, au oprit la Fundătura, la o benzinărie şi mi-au cumpărat un pachet de ţigări şi o bere. Vă spun sincer: la ora aceea eram perfect lucid, deşi băusem cu câteva ore mai  înainte, de aceea ţin minte tot ce s-a petrecut ” – explică, mai departe, tânărul.

Ajuns acasă – şi simţindu-se rău – la căderea nopţii  Valentin s-a decis să cheme ambulanţa. A ajuns la Spitalul Municipal Gherla, unde medicii i-au acordat primul ajutor.

Arată în continuare acesta: „Acolo, au venit alţi poliţişti, de data asta din Gherla şi m-au întrebat ce-am păţit, iar eu le-am povestit totul. Însă, la plecare, deşi am insistat să mi se elibereze hârtia de consult, medicul de gardă a refuzat acest lucru! Mi-a spus să fiu mulţumit că hârtia e la ei şi pot oricând să mă întorc, şi mi-o vor elibera! ”

Curând, bărbatul este poftit în cabinetul de consultaţii. Se întoarce, după câteva minute, cu un certificat în care legiştii i-au recomandat două zile de îngrijiri medicale. Apoi, înainte de plecare, bărbatul protestează din nou, la fel de indignat:  ”Acum voi face plângere la Poliţia din Gherla, împotriva colegilor acestora de la Iclod! Recunosc, am şi eu partea mea de vină: eram băut şi am făcut scandal la poarta fostei soţii – dar trebuia să fiu amendat, nu tratat într-un asemenea hal!”

Poliția a demarat o anchetă pentru purtare abuzivă

“La data de 25 aprilie a.c, poliţiştii din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla au fost sesizaţi de către o femeie cu privire la faptul că fostul său concubin ar fi intrat în curtea imobilului unde aceasta locuieşte, unde ar fi provocat scandal. 

La faţa locului, poliţiştii au identificat o persoana de sex masculin, care a refuzat să se legitimeze, motiv pentru care, a fost condus la sediul poliţiei, unde s-a stabilit identitatea acestuia, un bărbat de 33 de ani, din comuna Bonţida. 

Acesta a fost sancţionat conform Legii 61/1991 pentru provocare de scandal şi refuz de legitimare. 

În continuare, în cursul nopţii, poliţia a fost sesizată de către un medic din cadrul Spitalului municipal Gherla, cu privire la faptul că o persoană de sex masculin, transportată la spital, a reclamat faptul că a fost agresat de către organele de poliţie. 

După ce a fost consultat de către specialişti, acesta a refuzat internarea, fiind condus la sediul Poliţiei municipiului Gherla in vederea lămuririi tuturor aspectelor.

Bărbatul a relatat poliţiştilor faptul că, un urma unui scandal produs în comuna Bonţida, la momentul urcării în autospeciala de poliţie, ar fi fost împins de unul dintre agenţi. 

În cauză a fost intocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă, urmând ca dosarul să fie înaintat la Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj în vederea continuării cercetărilor”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

Sorin Grecu