Acasă Diaspora Bill Gates știe cum scăpăm de pandemie. Dezvăluirile miliardarului american

Bill Gates știe cum scăpăm de pandemie. Dezvăluirile miliardarului american

527
0
Timp de lectura: 2 minute

Lumea întreagă se luptă cu noul coronavirus, în timp ce numărul de infectări crește zilnic în mod vertiginos. Deși privim cu speranță la ziua în care vom putea reveni la normal, pandemia nu pare deocamdată să ia sfârșit. Cu toate acestea, Bill Gates consideră că există o cale de a scăpa de pandemie. Miliardarul american a oferit o soluție mult așteptată pentru ca omenirea să depășească această criză.

Bill Gates, despre scăparea de pandemie: “Singurul mod în care oamenii se pot întoarce pe drumul cel bun”

Purtarea măștii de protecție, măsurile de distanțare și restricțiile impuse de autorități ne determină să ne gândim când se va sfârși această pandemie. Este evident că omenirea își dorește o revenire la viața normală, anterioară izbucnirii îmbolnăvirilor cu SARS-Cov-2. Deși pare că acea zi este încă departe, Bill Gates consideră că vom depăși pe deplin această pandemie. 

În opinia fondatorului Microsoft, pentru a reveni la normal este nevoie să apară vaccinul împotriva acestui nou coronavirus. Bill Gates este de părere că vaccinarea în masă va stopa răspândirea infectării și va opri boala la nivel global.

“Singurul mod în care oamenii se pot întoarce pe drumul cel bun este de a obține un vaccin foarte eficient și accesibil”, a spus Gates într-un interviu pentru NBC, conform Interfax.

Situația pandemiei de coronavirus

Organizația Mondială a Sănătății a decretat pandemia începând cu luna martie 2020. Conform unor date recente, numărul de cazuri de Covid-19 de la nivel global a depășit 38 de milioane. De asemenea, mai bine de un milion de oameni au decedat în urma infectării, iar peste 28 de milioane au reușit să se vindece de noul coronavirus.

La noi în țară situația devine alarmantă, după ce în ultima săptămână s-au înregistrat numere record de îmbolnăviri, dar și de decese. Cea mai recentă raportare a Grupului de Comunicare Strategică anunța 3109 cazuri noi de infectare cu Covid-19 în ultimele 24 de ore. De asemenea, 68 de pacienți au fost declarați decedați după lupta cu boala.

Astfel, pandemia din România a atins 160,461 de cazuri în total și 5,535 de decese. În prezent, 651 de persoane se află în stare gravă în secțiile de Terapie Intensivă.

Având în vedere evoluția actuală, autoritățile din țara noastră se pregătesc să instituie noi măsuri care să împiedice răspândirea infectării cu noul coronavirus. Se încearcă astfel eliberarea sistemului medical pe cât de mult posibil pentru a face față în continuare pandemiei.

Articolul precedentBărbat din Dej, acroșat de tren la Gherla. VIDEO
Articolul următorDosar penal după o nuntă cu 350 de invitați în Bihor. Mireasa avea COVID