Acasă Administrație Boc se jură că municipiul Cluj-Napoca nu se va închide: Impunem certificatul...

Boc se jură că municipiul Cluj-Napoca nu se va închide: Impunem certificatul verde

88
0
Emil Boc sustine ca nu se va inchide Clujul
Emil Boc sustine ca nu se va inchide Clujul
Timp de lectura: < 1 minut

Primarul Clujului, Emil Boc,  susține căindiferent de situație orașul nu se va mai închide și că terasele și restaurantele vor fi deschise. 

Întrebat dacă nu îi este frică de COVID, acesta  spus că ”suntem vaccinați și dacă fac o formă … toate datele arată că e mult mai ușoară. Nu există alternativă la Delta, decât vaccinarea.

Trendul este crescător de vreo 10 săptămâni, dar ce pot să spun, pe datele pe care le am, e că economia Clujului nu se va închide, restaurantele și terasele nu se vor închide în Cluj-Napoca. Evident că pentru asta am discutat cu primul ministru, pentru ca, în cazul în care se depășește trata de infectare de trei la mie, să se impună certificatul verde. Mi se pare firesc. 

Nu închizi economia, ci îi faci responsabili să intre numai dacă ai vaccin, test sau ai trecut prin boală. 

Mesajul meu este să se vaccineze, pentru că este singura cale”, a precizat Emil Boc, citat de Știri de Cluj.

Acesta a descris că în Europa se merge pe ”două direcții. Una este Danemarca, care a ajuns cu rata de vaccinare la 90%. Ei au dispus eliminarea tuturor restricțiilor. Asta este și părerea mea. Avem ocazia să învingem pandemia prin vaccinare.

A doua tendință este cum a apărut în Italia și Franța, de a condiționa foarte multe activități publice și sociale de vaccinare. Adică, toți funcționarii publici, se vorbește și de cei privați, cei care au activitate cu publicul, personalul medical, asistența socială nu sunt acceptați la muncă numai dacă sunt vaccinați. La noi încă nu se vorbește de acest lucru”, a declarat primarul Emil Boc.

Articolul precedentUn vlăstar a răsărit la rădăcina Gorunului lui Horea, de la Țebea – FOTO
Articolul următorUn șofer în stare de ebrietate a ajuns cu mașina pe calea ferată în Cluj-Napoca. Trei tineri au fost răniți