Acasă Economie Bogdan Dănilă, bucătarul bistrițean cu stea Michelin, și-a deschis restaurant la Cluj

Bogdan Dănilă, bucătarul bistrițean cu stea Michelin, și-a deschis restaurant la Cluj

264
0
Bogdan Danila restaurant Cluj
Bogdan Danila restaurant Cluj
Timp de lectura: < 1 minut

Primul bucătar român care a obținut celebra distincție a stelei Michelin, chef Bogdan Dănilă, a deschis un restaurant la Cluj. Cu numele de Pastel, restaurantul lui Bogdan Dănilă este situat în Hotelul Meridian din Cluj-Napoca și oferă un meniu european.

Originar din Bistrița, Bogdan Dănilă a primit o stea Michelin în 2017 și anterior a lucrat ca ucenic în restaurante de top din întreaga lume, inclusiv în Royal Hospital Road al celebrului bucătar britanic Gordon Ramsay.

Potrivit portalului profesional Restograf, Dănilă și-a început cariera profesională la restaurantul Patrik Guilbaud din Dublin în 2002 și a lucrat la L’Ecrivain înainte de a se alătura echipei lui Gordon Ramsey în 2010.

În 2012, Bogdan Dănilă a fost nominalizat de ghidul Zagat drept unul dintre cei mai buni 30 de bucătari sub 30 de ani în timpul colaborării sale cu celebrul bucătar al restaurantului Petrus din Londra. A lucrat în 1 și 2 restaurante cu stele Michelin din Irlanda, Marea Britanie și Statele Unite și a participat la cursuri de actualizare în 3 restaurante cu stele Michelin din San Sebastian din Spania, Franța și Regatul Unit.

Citește și: Restaurante vegetariene Cluj: Top 5 cele mai apreciate localuri

Articolul precedentDragoș Damian, seful Terapia: Românii de 40-60 de ani nu mai apucă pensionarea
Articolul următorAccident la Bistrița-Năsăud: Cinci tineri au sărit cu mașina direct în râu