Acasă Sănătate Căpșuni toxici: secretul pe care românii nu îl știu despre căpșuni!

Căpșuni toxici: secretul pe care românii nu îl știu despre căpșuni!

0
Timp de lectura: 2 minute

Secretul neștiut despre căpșuni. Iunie este luna în care apar primiele căpșuni, iar românii, iau cu asalt aprozarele pentru a mânca fructele delicioase.

Cășunii sunt printre fructele pe care românii le iubesc cel mai mult. Indiferent că se consumă goale, în prăjituri sau în diferite băuturi, căpșunile nu lipsesc la începutul verii din casele românilor. Cei care stau la casă de multe ori preferă să planteze și să mănânce din recolta proprie, mai sănătoasă. Mulți însă sunt nevoiți să le cumpere.

Datorită cererii foarte mari, agricultorii din România cultivă tot mai multe hectare cu cășuni. Însă, căpșunii pot să provoace mari neplăceri.

De ce se spune despre căpșuni că sunt fructe toxice

Cercetătorii susțin că căpșunile cumpărate din comert sunt toxice deoarece sunt folosite foarte multe pesticide înainte de recoltare. Iar pesticidele sunt periculoase pentru sănătatea omului.

De-a lungul timpului s-au realizat numeroase teste pentru a vedea în ce fel consumul de căpșuni ne poate afecta organismul, iar rezultatele găsite sunt tulburătoare. Spre exemplu, Environmental Working Group (EWG) a testat peste 35.000 de tipuri de fructi și legume. Aceste testări au fost realizate cu ajutorul Departamentului de Agricultură din Statele Unite ale Americii. În urma cercetărilor, s-a realizat un top al celor mai toxice fructe și legume. În acest clasament, căpșunile ocupă primul loc! Apoi în top urmează spanacul, varza Kale, nectarinele, merele strugurii și cireșele.

La capătul topului se află avocado, testele în cazul acestui fruct arătând că doar 1% dintre aceste fructe au avut pesticide.

Căpşuni toxice din cauza pesticidelor

Numeroasele studii realizată arată că 98% dintre căpșunile care au fost supuse analizelor conțin diferite tipuri de pesticide chiar în compoziție. Aceste pesticide găsite în alimentele pe care le consumăm cu drag pot să cauzeze diferite probleme organismului uman.

Din păcate, cei care practică agricultura la nivel industrial folosesc foarte multe produse chimice atât pentru a ține la distanță dăunătorii, cât și pentru a elimina burienile.

CITEȘTE ȘI:

Rețete ardelenești: Cum se pregătește Varza a la Cluj

Exit mobile version