Acasă Administrație Emil Boc amenință șoferii din Cluj: „Se va circula mai greu cu...

Emil Boc amenință șoferii din Cluj: „Se va circula mai greu cu mașina decât cu autobuzul”

1356
3
prioritizare transport public cluj
Timp de lectura: < 1 minut

Emil Boc deja este de multă vreme în război cu șoferii din Cluj-Napoca.

Edilul dorește ca municipiul să nu fie unul al mașinilor, motiv pentru care din ce în ce mai multe străzi au început să devină pietonale. De asemenea, se lucrează la prioritizarea mijloacelor de transport în comun, motiv pentru care se dedică tot mai multe benzi mijloacelor de transport în comun.

Recent, primarul Emil Boc a anunțat că în curând prin Cluj-Napoca se va circula mai ușor cu autobuzul decât cu mașina personală.

„Vom continua politica de prioritizare a transportului în comun. Acum terminăm până în 31 iulie partea care ține de strada Cardinal Iuliu Hossu și străzile aferente zonei centrale. Vom crea o zonă dedicată transportului în comun cu tramvaiul. De la Coșbuc până pe Barițiu vom gândi un culoar pentru ca acolo… nu e normal ca 300 de oameni într-un tramvai să stea în spatele la o mașină în care se află una sau cel mult două persoane. Acolo, prin această restructurare a traficului, prin restructurările urbane și prin discuțiile din comisia de circulație, vom impune un culoar pentru transportul public, pentru tramvai și pentru autobuze. Încet, dar sigur, transportul public va avea prioritate în tot orașul. Nimeni nu va fi oprit să circule cu mașina, numai că va circula de două ori mai greu decât cu autobuzul, care va avea un culoar mult mai bine asigurat și articulat, atât în zona centrală, cât și în alte zone ale orașului”, a declarat primarul Emil Boc. 

CITEȘTE ȘI:

De vineri clujenii vor putea merge gratuit cu autobuzul. Peste 50% din populație vaccinată

Articolul precedentDe vineri clujenii vor putea merge gratuit cu autobuzul. Peste 50% din populație vaccinată
Articolul următorCăpșuni toxici: secretul pe care românii nu îl știu despre căpșuni!