Acasă Administrație De vineri clujenii vor putea merge gratuit cu autobuzul. Peste 50% din...

De vineri clujenii vor putea merge gratuit cu autobuzul. Peste 50% din populație vaccinată

256
1
gratis autobuz vineri cluj
Timp de lectura: < 1 minut

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat că începând din această săptămână, clujenii vor putea circula în fiecare zi de vineri gratuit cu autobuzul deoarece 50% din populație a fost vaccinată.

Peste 51% din populația municipiului Cluj-Napoca a fost vaccinată, iar asta înseamnă că se dă startul la campania Vinerea Verde.

Din data de 18 iunie, în fiecare zi de vineri clujenii vor putea circula gratuit cu transportul în comun.

„A venit și Vinerea Verde. Am spus că atunci când rata de vaccinare depășește 50% prin votul dumneavoastă, de la ședința anterioară de Consiliul Local, am validat decizia Companiei de Transport Public ca împreună să implementăm, în premieră, în România, programul Vinerea Verde, adică «Stop! Vinerea mașina stă pe loc». Invitația e adresată tuturor clujenilor de a utiliza transportul în comun ca principală modalitate de mobilitate în orașul nostru. Viața la oraș are din fericire multe avantaje, dar și multe privațiuni. O privațiune este legată de mobilitatea sau transportul cu mașina personală. În toate orașele din lume, mai ales cele europene, transportul cu mașina personală este descurajat, din cel puțin două motive: poluează și ne afectează sănătatea (putem să ne lăsăm de fumat, dar nu putem ieși afară să spunem că mirosim aer curat dacă e poluat – putem face toți ceva ca aerul să fie mai puțin poluat) și mobilitatea alternativă la mașină ne oferă șansa să facem mai multă mișcare – lipsa de mișcare e o cauză importantă de îmbolnăvire. De aceea susțin mișcarea. Le mulțumesc colegilor pentru că au găsit soluția legală pentru un proiect pilot care nu mai există nicăieri în țară. Dragi clujeni, de vineri puteți circula cu Transportul în Comun din Cluj-Napoca fără bilet, gratuit”, a declarat Emil Boc în cadrul ședinței Consiliului Local de miercuri, 16 iunie. 

Articolul precedentScenă de dragoste în trafic, la Cluj. Un motociclist a sărutat o șoferiță
Articolul următorEmil Boc amenință șoferii din Cluj: „Se va circula mai greu cu mașina decât cu autobuzul”