Acasă Ultima Oră Care este cea mai bună făină pentru cozonac? Greșeala care poate strica...

Care este cea mai bună făină pentru cozonac? Greșeala care poate strica aluatul

192
0
care-este-cea-mai-buna-faina-pentru-cozonac?-greseala-care-poate-strica-aluatul
Timp de lectura: < 1 minut

Cea mai bună făină pentru cozonac. Categoriile acestor tipuri de făină depind de gradul de rafinare al cerealelor din care a fost făcută.

Cea mai bună făină pentru cozonac. Tipurile de făină pot fi clasificate in functie de produsele pentru care sunt destinate in felul urmator:

Făina 000 este ideală pentru aluaturile pufoase si aluaturile usoare de patiserie.

Făina 480 (sau 450) este o făina fină, folosită  in patisserie, de obicei o folosesc cofetăriile.

Făina 550 este o făină mai dură insă este bună pentru orice aluat, fiind folosită la prăjituri, biscuiti, briose, paine , tarte, foi de placintă, croissante.

Cea mai bună făină pentru cozonac. Făina 650 are un continut mai mare de gluten, este folosită  pentru aluaturi elastice care au nevoie de dospire precum: painea, pizza, focaccia.

Articolul precedentSa Fie Lumina: Episcopul ortodox retras Corneliu Onila si un fost calugar, trimisi in judecata pentru viol. Victimele sunt trei elevi de la seminarul din Husi
Articolul următorReprezentantele Ministerului Afacerilor Externe, pregatite sa acorde sprijin romanilor blocati in Marea Britanie