Acasă Ultima Oră Care este cea mai bună făină pentru cozonac? Greșeala care poate strica...

Care este cea mai bună făină pentru cozonac? Greșeala care poate strica aluatul

82
0
care-este-cea-mai-buna-faina-pentru-cozonac?-greseala-care-poate-strica-aluatul

Cea mai bună făină pentru cozonac. Categoriile acestor tipuri de făină depind de gradul de rafinare al cerealelor din care a fost făcută.

Cea mai bună făină pentru cozonac. Tipurile de făină pot fi clasificate in functie de produsele pentru care sunt destinate in felul urmator:

Făina 000 este ideală pentru aluaturile pufoase si aluaturile usoare de patiserie.

Făina 480 (sau 450) este o făina fină, folosită  in patisserie, de obicei o folosesc cofetăriile.

Făina 550 este o făină mai dură insă este bună pentru orice aluat, fiind folosită la prăjituri, biscuiti, briose, paine , tarte, foi de placintă, croissante.

Cea mai bună făină pentru cozonac. Făina 650 are un continut mai mare de gluten, este folosită  pentru aluaturi elastice care au nevoie de dospire precum: painea, pizza, focaccia.