Acasă Eveniment Cat de rezistenta este noua tulpina de coronavirus care provine din Africa...

Cat de rezistenta este noua tulpina de coronavirus care provine din Africa de Sud

264
0
cat-de-rezistenta-este-noua-tulpina-de-coronavirus-care-provine-din-africa-de-sud
Timp de lectura: 2 minute

Dupa ce Marea Britanie a identificat o noua tulpina de coronavirus, cu provenienta din Africa de Sud, expertii spun ca sansele ca aceasta sa fie mai transmisibila decat celelalte tulpini identificate sunt mari. In prezent, doar doua astfel de cazuri au fost identificate in Marea Britanie, insa au fost luate rapid masuri pentru limitarea raspandirii noului virus.

Ce simptome da noua tulpina

Potrivit The Guardian, noua tulpina cu provenienta din Africa de Sud pare sa fie ceva mai rezistenta inclusiv la vaccinurile care au fost produse pana acum, insa specialistii spun ca e nevoie de timp pentru a veni cu o concluzie in acest sens.

Totodata, aceasta tulpina pare sa ii afecteze si pe tineri. Insa, simptomele pe care le provoaca nu par sa fie mai serioase decat cele care apar de la tulpinile deja identificate. De asemenea, nici tratamentul necesar nu e unul diferit.

Temeri legate de re-infectare

Temerile sunt legate de posibilitatea ca aceasta noua tulpina ce provine din Africa de Sud sa reinfecteze persoanele care deja au avut virusul si care s-au recuperat.

Potrivit sursei citate, oamenii de stiinta din Africa de Sud incearca sa inteleaga cum anume functioneaza noua tulpina, cunoscuta drept 501Y.V2. De asemenea, acestia fac in momentul de fata si o serie de comparatii intre tulpina cu origine sud africana si cea care a inchis granitele Marii Britanii.

Ce se intampla cu noua tulpina

“Punand cap la cap datele pe care le avem cu cele din Africa de Sud, se pare ca aceasta noua tulpina se raspandeste mai repede de la om la om”, a declarat dr. Richard Lessells, conform sursei citate.

Mutatiile detectate in noua tulpina de origine sud africana ii permit virusului sa patrunda celulele mai bine decat variantele precedente, permitand o transmitere mai usoara a coronavirusului.

Epidemiologii subliniaza ca rata mortalitatii ar putea creste daca noua varianta se va raspandi cu o viteza care sa copleseasca sistemele medicale.

CITESTE SI:

Primele 10.000 de doze de vaccin impotriva COVID intra vineri in tara, prin Vama Nadlac 2. Vaccinarea incepe pe 27 decembrie

Procedurile de lucru finale in campania de vaccinare anti COVID-19 au fost aprobate


Articolul precedentSorin Cimpeanu, acuzatii de traseism la adresa lui Dacian Ciolos: “A fost la inceputul anilor 90 la conducerea PUNR”
Articolul următorDe ce e luna decembrie cea mai depresiva din an. Explicatiile psihologilor