Acasă FEATURED Ce înseamnă să fii homosexual în România? Povestea unui tânăr gay din...

Ce înseamnă să fii homosexual în România? Povestea unui tânăr gay din Cluj

2133
1
homosexual în românia
Timp de lectura: 2 minute

 Ce înseamnă să fii homosexual în România? Un tânăr student din Cluj a povestit experiența de care a avut parte după ce a recunoscut public că este gay.            

Gay – un cuvânt care în secolul 21 atrage foarte multe controverse în rândul oamenilor.

O persoană gay este „un om la fel ca ceilalți oamenii, doar că e atrasă de o persoană de același sex, masculin în cazul meu” declară Rareș*.

Rareș este un băiat blond, având culoarea ochilor asemănătoare mării, are 21 de ani și este student în Cluj-Napoca. Rareș are pasiuni, merge la facultate, râde, suferă, la fel ca orice altă persoană, cu toate că este homosexual și a avut curajul de a-și asuma această orientare.

„Mi-am descoperit această orientare în clasa a VIII-a, când l-am cunoscut pe primul băiat de care mi-a plăcut. Mi-a fost oarecum frică la început să recunosc asta în fața celorlalți din cauza prejudecăților care urmau însă a venit un moment în care chiar nu îmi păsa de părerea celorlalți cu privire la acest subiect”, a povestit Rareș pentru Gazeta de Transilvania.

Colegii îi aruncau priviri ciudate pe holurile liceului

Rareș este o persoană dinamică, care încarcă pe oricine cu energie pozitivă cu doar câteva cuvinte. Totuși de-a lungul celor 8 ani de când și-a dat seama că e diferit de ceilalți băieți din jurul lui a întâmpinat destul de multe probleme.

„La liceu toți erau foarte frustrați de faptul că nu recunoșteam că sunt gay, de parcă lucrul acesta ar afecta cu ceva viața lor personală. Îmi erau aruncate pe holuri priviri ale adolescenților, care probabil doar atunci aflau ce înseamnă LGBT. Am avut o profesoară căreia mă confesam, profesoara de engleză, ea m-a susținut tot timpul. După terminarea liceului am aflat că sunt dat ca exemplu negativ de către alte profesoare prin liceu, dar asta este, nu poți schimba percepția oamenilor din România”, a adăugat tânărul.

La facultate lucrurile au devenit mai ușoare

Ajuns la facultate la Cluj, Rareș a întâlnit aici oameni cu mintea deschisă, care l-au acceptat așa cum e și a început să se simtă mai bine primit.

„La facultate însă perspectiva oamenilor este mai dezvoltată. La balul bobocilor de exemplu, am avut un număr de talente în care am dansat cu o prietenă, schimbându-ne rolurile. Ea fiind băiatul, iar eu dansând pe tocuri. lumea ne-a aclamat și aplaudat”, a mărturisit studentul.

Homosexual în România: Sfat pentru cei care au altă orientare

Rareș și-a schimbat perspectiva asupra propriei persoane și asupra ce înseamnă să faci parte din comunitatea LGBT.

„Dacă ar fi să ii dau un sfat lui Rareș din copilărie, ar să nu ii pese de părerea celor din jur și să nu pună la suflet cuvintele acestora că pană la urmă nu ei o să ii asigure viitorul. Un sfat pentru cei care acum își descoperă această înclinație este să învețe să fie puțin mai indiferenți cu lumea și să nu le pese de părerea nimănui. Răutăți o să apară fie că vrei, fie că nu vrei, chiar de la persoanele la care nu te-ai aștepta niciodată. Să se iubească pe ei înșiși și să înțeleagă că și LGBT-ul face parte din normalitate”, a concluzionat Rareș.

*Rareș a dorit să își păstreze ascunsă identitatea pentru a nu fi victima atacurilor din mediul online, însă a vrut să își împărtășească povestea pentru a fi un exemplu pentru alții.

           Articol scris de Adelina Negrea, studentă în anul I la   Jurnalism, FSPAC.

Articolul precedentNoi zboruri de la Cluj: Sicilia și Creta, începând din iunie
Articolul următorAccident MORTAL între Huedin și Cluj: un tânăr a decedat după ce a intrat în parapete