Acasă Eveniment Cele mai importante masuri pentru Mediu in programul de guvernare: liber in...

Cele mai importante masuri pentru Mediu in programul de guvernare: liber in padure pentru toata lumea si 220 de milioane de puieti plantati in patru ani

211
0
cele-mai-importante-masuri-pentru-mediu-in-programul-de-guvernare:-liber-in-padure-pentru-toata-lumea-si-220-de-milioane-de-puieti-plantati-in-patru-ani
Timp de lectura: 2 minute

Romania isi propune sa reduca emisiile de gaze cu efect de sera pentru combaterea efectelor schimbarilor climatice, potrivit programului de guvernare al PNLUSR PLUS-UDMR. Ministerul Mediului, pentru care ministru propus este reprezentantul UDMR Tanczos Barna, isi ia astfel angajamentul de a indeplini obiectivele Acordului de la Paris privind politicile de mediu.Se doreste, de asemenea, ca aceste angajamente luate de Guvern sa transforme societatea si economia nationala, pentru a contribui la o dezvoltare sustenabila.

Obiectivele asumate de Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor sunt:

1. Combaterea schimbarilor climatice – prin actualizarea strategiei nationale privind schimbarile climatice; ameliorarea legislatiei astfel incat sa asigure un cadru pentru integrarea obiectivelor climatice in toate politicile; implementarea Planului National Integrat Energie-Clima; transparentizarea datelor privind calitatea apei

In domeniul padurilor, se doreste:

1. Adoptarea unei noi strategii forestiere nationale

2. Acces public al cetatenilor pietonal si cu bicicleta in toate tipurile de paduri

3. Program multianual Impadurim Romania, respectiv plantarea a 220 de milioane de puieti forestieri in perioada 2021/2024, cu un buget de 650 de milioane de Euro.

De asemenea, se doreste taierea combaterilor taierilor ilegale de paduri si a altor practici nelegale din sistemul silvic prin imbunatatirea sistemului de monitorizare SUMAL, utilizarea celor mai noi tehnologii pentru asigurarea integritatii fondului forestier, etc.

In ceea ce priveste managementul apelor si solului, se doreste realizarea securitatii apei in Romania prin trei obiective:

* Asigurarea utilizarii durabile a resurselor de apa;

* Furnizarea de servicii privind apa accesibile tuturor;

* Reducerea riscurilor legate de apa in contextul schimbarilor climatice.

Reducerea cu cel putin 75% a deseurilor

Reciclarea si economia circulara sunt alte obiective majore asumate de noul guvern. Aici, se doreste sa se ajunga la reducerea cu cel putin 75% a deseurilor care ajung in gropile de gunoi, din totalul deseurilor generate, pana in anul 2025.

Un alt obiectiv major se refera la calitatea aerului si protectia atmosferei, prin cateva masuri precum asigurarea in mod continuu a finantarii activitatii de evaluare a calitatii aerului inconjurator dar si alte masuri similare.

De asemenea, sunt prevazute masuri si in ceea ce priveste Siturile contaminate si chimicalele; Biodiversitatea si ariile protejate.

CITESTE SI:

Ce reforme in sanatate apar in programul de guvernare al Cabinetului Citu. Principalele opt masuri care ar urma sa fie implementate de Vlad Voiculescu


Articolul precedentScandalul de la audierea lui Stelian Ion: Laura Vicol a criticat obiectivul de desfiintare a Sectiei Speciale
Articolul următorRadu Țincu (medic ATI): „Trebuie să ne grăbim cu vaccinarea pentru a putea combate noua mutație a coronavirusului”