Acasă FEATURED Ceremonia de decorare a ambasadorului SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, în această...

Ceremonia de decorare a ambasadorului SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, în această seară, la Palatul Cotroceni

161
0
ceremonia-de-decorare-a-ambasadorului-sua-la-bucuresti,-adrian-zuckerman,-in-aceasta-seara,-la-palatul-cotroceni
Timp de lectura: < 1 minut

Vă reamintim că președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, 13 ianuarie, decretul de decorare a lui Adrian Zuckerman.

„Astfel, în semn de înaltă apreciere pentru întreaga activitate desfășurată pe parcursul mandatului său în România, precum şi pentru implicarea substanțială în dezvoltarea şi aprofundarea Parteneriatului Strategic dintre țara noastră şi Statele Unite ale Americii, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Cruce Excelenței Sale domnului Zuckerman Adrian, Ambasador al Statelor Unite ale Americii la București”, a transmis Administrația Prezidențială.

Ambasadorul SUA Adrian Zuckerman și-a încheiat mandatul de un an în România. Anunțul a fost făcut luni de Ministerul Afacerilor Externe.

„Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu l-a primit luni, 11 ianuarie 2021, la sediul MAE, pe ambasadorul Statelor Unite la București, Adrian Zuckerman, în vizită de rămas-bun”, a anunțat MAE într-un comunicat de presă. 

El a fost propus ambasador în țara noastră în 2018 de Donald Trump și a fost votat de Senatul american pe 20 noiembrie 2019. Zuckerman și-a preluat mandatul de la București pe 17 decembrie 2019. El i-a urmat lui pe Hans Klemm, care deținea postul din 2015, de pe vremea președinției lui Barack Obama.

În mandatul său de un an la București, Adrian Zuckerman a luat poziție deseori împotriva guvernării social-democrate, pe care o definea drept coruptă.

Articolul precedentMotociclist român, arestat după o urmărire ca-n filme: A condus cu 290 de km/oră, în Marea Britanie, și a fugit din sala de judecată
Articolul următorRECORD în China: Spital COVID, ridicat în doar 5 zile