Acasă Eveniment Cine sunt turcii care ar vrea să cumpere Universitatea Cluj. Au afaceri...

Cine sunt turcii care ar vrea să cumpere Universitatea Cluj. Au afaceri în construcții, turism, retail și industrie

2071
0
Cine este investitorul care vrea sa cumpere Universitatea Cluj
Cine este investitorul care vrea sa cumpere Universitatea Cluj
Timp de lectura: 2 minute

Conform unor informații apărute în presa centrală, Universitatea Cluj ar putea fi achiziționată de investitorul turc Serhan Çetinsaya.

În acest weekend, un grup de oameni de afaceri din Turcia, condus de Serhan Çetinsaya, a vizitat Clujul, asistând la meciul dintre Universitatea și Petrolul Ploiești (0-0) și discutând cu conducerea clubului despre posibilitatea unei investiții.

Cei din grup au călătorit de la Istanbul la Cluj și au avut întâlniri în ultimele două zile cu președintele FC Universitatea Cluj, Radu Constantea, și cu alte persoane din conducerea clubului.

Investitorii turci și-au exprimat intenția de a investi într-un proiect la Cluj, dorind să transforme „U” într-una dintre forțele dominante ale campionatului. Acest subiect a fost acoperit și de Prosport.

Conform informațiilor ZIUA de CLUJ, oamenii de afaceri au analizat deja situația financiară solidă a clubului și au urmărit de la distanță partide din acest sezon al „studenților”, fiind impresionați de atmosfera de pe Cluj Arena în timpul derby-ului cu CFR.

Turcii cred că „U” Cluj are potențialul de a deveni una dintre cele mai importante echipe din Superligă și că, prin investiții financiare, poate aspira să lupte pentru primele locuri chiar din sezonul următor.

Investitorii implicați în acest demers sunt conduși de tânărul om de afaceri Serhan Çetinsaya (32 de ani). Acesta a renunțat la funcția de vicepreședinte al clubului Beşiktaş Istanbul în vara acestui an, după mai multe neînțelegeri, printre care și eșecul transferului lui Sergio Ramos, cu care negociase personal.

Potrivit presei turce, Serhan Çetinsaya, originar din Kayseri, s-a născut la Istanbul în 1990. A studiat în Elveția și a continuat studiile în SUA, la Palm Beach State College și Universitatea Internațională din Florida. Serhan Çetinsaya face parte din consiliul de administrație al companiei de construcții Artaș İnşaat, fondată în 1977 de către tatăl său, Suleyman Çetinsaya. Familia Çetinsaya este implicată în afaceri în domeniile construcțiilor, turismului, retailului și industriei.

Printre membrii grupului de investitori interesați de „U” se află și Sertac Guven, fost vicepreședinte al clubului de fotbal Trabzonspor și unul dintre artizanii echipei care a câștigat campionatul la finalul sezonului 2021-2022.

Articolul precedentProfesorii UBB pregătesc elevii clujeni pentru olimpiadele de Matematică și Informatică
Articolul următorCurier clujean care juca încasările la păcănele, condamnat la închisoare, cu suspendare